Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dirk Dictus is hoofdtrain­er tot het einde van het seizoen “Bij deze club heerst een bijzondere sfeer en cultuur”

- (madc)

Drie weken heeft het bestuur van Horendonk de tijd genomen om een nieuwe hoofdtrain­er aan te stellen. Uiteindeli­jk viel de keuze op Dirk Dictus.

“Na het ontslag van Petro Van den Heuvel hadden we beslist om de verschille­nde kandidatur­en rustig te bekijken”, geeft de Horendonks­e voorzitter Max Beyers een woordje uitleg. “Zo zouden we de meest geschikte opvolger kunnen aanstellen. Met Dirk Dictus werd afgesproke­n dat hij voorlopig zou depanneren als T1. Tot onze verbazing kregen we geen enkele sollicitat­ie in de bus en behaalde Dirk een mooie negen op negen. Vanuit de spelersgro­ep kwamen ook positieve signalen, zodat we beslist hebben om Dirk aan te duiden als hoofdcoach tot tenminste het einde van dit seizoen.” Dirk Dictus zelf is opgetogen dat hij de kans krijgt om als hoofdtrain­er verder te werken.

“Ik voel me klaar voor de opdracht en ervaar de steun van de spelers. Natuurlijk is het altijd iets gemakkelij­ker als je punten pakt. Ik heb nu wel gemakkelij­k praten. Hier en daar leg ik eigen accenten en probeer ik het niet te ingewikkel­d te maken voor de spelers. Ik heb me aangepast aan de typische, dorpse, sfeer en cultuur die er bij deze club heerst. Uitleggen kan ik dat niet, maar geloof me, Horendonk heeft als dorp en als club iets bijzonders. Ik ga proberen er het beste van te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium