Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Caffe Mundi profiteert van coalitiege­sprekken

Bar tegenover stadhuis krijgt journalist­en over de vloer

-

Niet alleen het goede weer helpt de cafébazen in onze stad. Ook politici, journalist­en, fotografen, cameramann­en... doen hun duit in het zakje. Koffiebar Caffe Mundi ligt pal tegenover het tijdelijke stadhuis en wordt overstelpt met klanten in politiek drukke tijden. “We beleven een piek met de verkiezing­en”, klinkt het.

ontving burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) in het kader van de coalitieon­derhandeli­ngen een batterij politici. Hij doet dat op het tijdelijke stad- huis aan de Oude Beurs, vlak bij het stadhuis, want dat wordt verbouwd sinds april. Positief voor de koffiebar, dat een terras heeft dat uitkijkt op het gebouw. Daar zijn zowat de hele dag journalist­en te vinden, om zo dicht mogelijk bij die coalitiege­sprekken te zitten en af en toe gehaast op te springen als een politicus het pand betreedt of verlaat.

“Ik denk dat de VRT, Gazet van

Antwerpen en collega’s van andere media hier een vaste rekening gaan openen”, lacht werkGister­en nemer Nicolas Vandeplas (31). “Het terras zit vol. We zullen de omzet zien stijgen.”

Maar hoe dan ook lopen de zaken erg goed sinds De Wever zijn kabinet verhuisde. “In september en oktober is het normaal rustiger, maar dit jaar kan je dat niet zeggen. We beleven een piek, al sinds de aanloop naar de verkiezing­en. Vooral kabinetsme­dewerkers komen koffie halen. Ik denk van alle strekkinge­n, ook Wouter Van Besien

(Groen, red.) zat afgelopen zaterdag een koffie bij ons te drinken.”

Isabelle Van Echelpoel (27), eigenares van Caffe Mundi, is uiteraard tevreden. “We zitten op een erg goede locatie”, glundert ze. “We werkten al heel veel met takeaway, maar nu zit ook het terras goed vol.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Een legertje journalist­en in gesprek met Filip Dewinter van Vlaams Belang. Op de achtergron­d Caffe Mundi.
FOTO VICTORIANO MORENO Een legertje journalist­en in gesprek met Filip Dewinter van Vlaams Belang. Op de achtergron­d Caffe Mundi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium