Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niemand kan zeggen dat het onverdiend is”

Rene Romand wil voluit voor eerste periodetit­el gaan

- LIEVEN VERHEYEN

Na vijf speeldagen pronkt Zandhoven met het maximum van de punten bovenaan het klassement. Linda Olen volgt op twee punten, met de andere ploegen is de kloof al vijf punten of meer. Zaterdag staat de derby tegen Bouwel op het programma. Als paarswit die match ook kan winnen, wordt er naar de eerste periodetit­el gekeken.

“We bekijken het match per match”, zegt aanvoerder en spits Rene Romand. “Maar winst zaterdag betekent dat we inderdaad een optie nemen op de eerste periodetit­el. Dan doen we mee tot de tiende speeldag, als uitgereken­d Linda Olen onze tegenstrev­er is.”

Met drie doelpunten is de productivi­teit van Romand niet zo extreem hoog als vorig seizoen, maar de spits ziet dat als een pluspunt. “Ik ben hier nu een zestal seizoenen en voor het eerst is de club veel minder afhankelij­k van mijn goals. Het gevaar komt nu van meerdere spelers. Onze kern is zowel qua kwaliteit als kwantiteit versterkt. Dat ik dan minder in de picture loop, neem ik er graag bij. We hebben een perfecte mix van jong en oud en iedereen staat open voor feedback.”

Daarnaast is er volgens de aanvoerder nog een andere reden voor het succes. “Met Frank Dirix hebben we een trainer van buiten Zandhoven en dat hadden we nodig. Hij weet wanneer hij tussen en vooral wanneer hij boven de spelers moet staan. Dirix beschikt ook over enorm veel voetbalken­nis en heeft een systeem waar we ons goed bij voelen en succesvol mee zijn.” Met Bouwel kijken Roman en co zaterdag hun angstgegne­r in de ogen. “Vorig seizoen verloren we tweemaal van hen. Met Giovanni Huysmans hebben ze één van de beste spelers van de reeks in huis. Als we hem kunnen lamleggen, is de helft van het werk gedaan, maar het zal niet gemakkelij­k worden. De focus ligt trouwens niet alleen op Huysmans. We moeten ook uitgaan van onze eigen sterkte.”

Bij aanvang van het seizoen was het de ambitie in Zandhoven om een topvijfpla­ats te behalen. “Het is nog te vroeg om te zeggen dat we bovenaan blijven staan”, predikt Romand realisme. “Enkele seizoenen geleden wonnen we ook onze eerste vier wedstrijde­n en toen moesten we uiteindeli­jk nog knokken voor het behoud. Al ben ik ervan overtuigd dat het zo’n vaart dit jaar niet zal lopen”, eindigt Romand optimistis­ch.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Rene Romand: “Ik ben hier nu een zestal seizoenen en voor het eerst is de club veel minder afhankelij­k van mijn goals.”
FOTO KOEN FASSEUR Rene Romand: “Ik ben hier nu een zestal seizoenen en voor het eerst is de club veel minder afhankelij­k van mijn goals.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium