Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De grote vraagteken­s zijn ondertusse­n weggewerkt”

1ste amateurkla­sse: RWDM - Rupel Boom (zaterdag 20.00u) Jonas Laureys wil na goede start in eerste amateurkla­sse ook iets rapen bij RWDM

-

Rupel Boom gaat vanavond op bezoek bij RWDM. De Brusselaar­s behoren tot het kransje titelkandi­daten, maar hebben na vier speeldagen in de stand slechts één puntje meer dan de Steenbakke­rs.

Twee uitwedstri­jden speelde Rupel Boom tot dusver, evenveel keer eindigde de match op een

3-3-gelijkspel. Voor Jonas Laureys mag het ook in RWDM die kant opgaan.

“Het hoeft niet per se opnieuw

3-3 te worden, maar als de wedstrijdo­mstandighe­den eisen dat we weer risico’s moeten nemen, weet je het nooit”, zegt de aanvallend­e middenveld­er. “We hebben een ploeg die graag aanvalt, dat is intussen bekend. Ik twijfel er niet aan dat we nog geregeld tegen een nederlaag zullen aan lopen. En ja, het kan best zijn dat het dan eens zware cijfers worden omdat we altijd gaan proberen om iets terug te doen. Maar ik geloof echt dat dit voor deze groep de beste manier van voetballen is.”

Dat Rupel Boom ook in eerste amateurkla­sse aanvallend voetbal speelt, mag duidelijk zijn. Op vier matchen scoorde het al tien keer (alleen leider Thes deed al beter, nvdr.) en opvallend: liefst zeven verschille­nde spelers kwamen al tot scoren.

Laureys: “Dat is onze sterkte. Het gevaar komt bij ons van alle kanten. We hebben misschien geen echte topschutte­r in de rangen, maar iedereen kan scoren bij ons. Tot de verdediger­s toe. Het maakt dat we niet zo snel lam te leggen zijn. De tegenstand­er kan zich niet op één of twee spelers

focussen.”

Voor een snelle speler als Laureys lijkt de verplaatsi­ng naar RWDM ideaal. De Brusselaar­s gaan het spel willen maken en dan komt er veel ruimte om te counteren. “Dit zijn sowieso matchen om naar uit te kijken. RWDM is toch een traditiecl­ub met nog altijd heel wat uitstralin­g. Er komt ook steeds veel volk kijken. Dat zijn omstandigh­eden

waarin elke voetballer wat meer kan. Ik hoop uiteraard dat ik mijn snelheid kan uitspelen, maar ze gaan de deur ook niet openzetten. We zullen zelf sterk voor de dag moeten komen als we iets willen pakken. Het vertrouwen is er in elk geval. De grote vraagteken­s zijn weg. Net als de meeste spelers vroeg ik me voor aanvang van het seizoen weleens af of we het niveau zouden aan kunnen.

Wel, intussen hebben we bewezen dat Rupel Boom een aanwinst is voor deze reeks. Een stunt op RWDM zou dat alleen maar extra in de verf zetten.” Ploegnieuw­s: zelfde kern als vorige week in Dender. Kern: De Vriendt, Houmani, Spaenhoven, De Paepe, Kerstenne, Farin, Geudens, De Looze, De Maeyer, Put, Hens, Wilms, Augustynen, Schaessens, Siebens, Laureys, Walen De Keyzer en Damblon. PETER NYS

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jonas Laureys wil op RWDM opnieuw tonen dat Rupel Boom een aanwinst is in de eerste amateurkla­sse. “De beste manier om dat te doen, is door te stunten in Brussel.”
FOTO GOYVAERTS Jonas Laureys wil op RWDM opnieuw tonen dat Rupel Boom een aanwinst is in de eerste amateurkla­sse. “De beste manier om dat te doen, is door te stunten in Brussel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium