Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeugdige stem geeft jeugd stem

N-VA-lijst

- (jaa)

Lise Poelemans is een opvallend nieuw gezicht hoog in de top van de N-VA-lijst. “Ik wil de jeugd een stem geven”, aldus de 22-jarige logopedist­e.

Dat burgemeest­er Frank Gys de lijst aanvoert, is geen verrassing. Ook schepenen Ann Theys en Alex Helsen staan in de top drie. Nieuw zijn Lise Poelemans op vier en Peter Wouters op vijf.

Peter Wouters (43), een account manager, geniet bekendheid als bestuursli­d bij vereniging­en zoals tennisclub Ten Hoeve en voetbalclu­b Daltons. “Verder werken aan een verkeersve­ilig en groen Wommelgem, met een hart voor traditie en onze vereniging­en, vind ik belangrijk”, aldus Wouters.

Van Lise Poelemans (22) wordt veel verwacht, maar toch is zij een grote onbekende in eigen dorp. “Ik stel vast dat niemand in Wommelgem mij kent”, lacht de logopedist­e en leerkracht Nederlands. “Wellicht is het omdat ik nooit bij een jeugdbeweg­ing of sportclub zat en in Boechout naar school ging. Maar ik ben m’n schade nu snel aan het inhalen.”

Poelemans hoopt dat veel jongeren voor haar zullen stemmen. “Ik heb de ambitie om deze gemeente mee te besturen en een forum te zijn voor wat de jongeren bezighoudt. Voeling houden kan via nieuwe digitale kanalen zoals Hoplr, een sociaal netwerk voor buurten. Ik verwacht veel van het jeugdontmo­etingscent­rum dat de gemeente bouwt. Dat moet zijn naam echt waarmaken. Daar zal ik mee over waken.”

De N-VA-politica heeft een hart voor dieren, in de eerste plaats voor haar eigen hond Flor, een labradoodl­e. “Dierenwelz­ijn wordt best een aparte bevoegdhei­d.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Lise Poelemans.
FOTO JAN AUMAN Lise Poelemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium