Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Streetart geeft achtergeve­l cultureel centrum kleurtje

Spaanse artiest werkt nog tot 6 september aan muurschild­ering

- (jw)

Eind deze week start de Spaanse streetartk­unstenaar Dourone met het aanbrengen van een grote muurschild­ering op de achtergeve­l van CC ’t Aambeeld.

Graffiti of streetart komt meer en meer uit de schaduw en verwerft haar plekje binnen het cultuurlan­dschap. Bezoekers van het Aartselaar­se cultureel centrum ’t Aambeeld worden binnenkort al vanop de parking onthaald met een artistieke muurschild­ering.

Hiermee wil het bestuur meer kunst en cultuur naar buiten brengen en een prominente plek geven in de openbare ruimte. Het Aartselaar­s ontwerp kwam tot stand onder begeleidin­g van The Crystal Ship, een vzw die samenwerkt met verschille­nde streetarta­rtiesten.

“Een lokale werkgroep met onder meer de scholen, de bib en de bewoners koos voor het kleurrijke ontwerp van de Spaanse kunstenaar Dourone”, zegt Sarah Nelen van de cultuurdie­nst. “De schilderin­g, die ‘verwonderi­ng’ uitstraalt, past bij de functie van het gebouw als gemeenscha­pscentrum, maar is ook harmonie met de openbare ruimte errond.”

Nog tot 6 september is deze kunstenaar in België om aan zijn Aartselaar­se opdracht te werken. Zo’n twee weken lang laat hij elke dag zijn creativite­it los op de achtergeve­l. Kenmerkend voor Dourone’s stijl is dat hij kleurrijk en figuratief werk levert. Vaak werkt hij rond een vrouwelijk portret. Wie wil, kan de realisatie van de muurschild­ering live volgen.

Dourone maakte in het verleden al diverse muurschild­erijen voor grote steden zoals Lyon, Miami, Barcelona en Wenen. In België is er al werk van hem te zien in Brussel en Oostende. Het is zijn eerste fresco die Aartselaar zal opfleuren. In de toekomst krijgen nog meerdere openbare gebouwen rond de parking in de Della Faillelaan een kleurrijk jasje.

 ?? FOTO RR ?? Aan dit soort werk van de Spaanse kunstenaar Dourone mogen de bezoekers van CC ’t Aambeeld zich binnenkort verwachten.
FOTO RR Aan dit soort werk van de Spaanse kunstenaar Dourone mogen de bezoekers van CC ’t Aambeeld zich binnenkort verwachten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium