Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie zoekt Antwerphoo­ligans achter omstreden spandoek

Ook Bengaals vuur ondanks verbod binnengesm­okkeld tijdens match tegen Club Brugge

- JORIS VAN DER AA

De Antwerpse politie is op zoek naar de Antwerphoo­ligans die het omstreden “Dood aan FCB”-spandoek het Bosuilstad­ion hebben binnengesm­okkeld. De politie gaat ook de camerabeel­den bestuderen voor het identifice­ren van de fans die Bengaals vuur hebben aangestoke­n.

Antwerp-Club Brugge staat in de agenda van de Antwerpse politie aangestipt als een van de grootste risicomatc­hen van het seizoen, maar afgelopen zondag bleef het relatief rustig in de omgeving van de Bosuil. Na de match waren er aan de Ter Heydelaan wel een aantal opstootjes met dronken Antwerpfan­s, die onderling met elkaar op de vuist waren gegaan. De aanhang van Club Brugge was toen al veilig de stad uit. De politie moest een paar keer ingrijpen en enkele supporters van Antwerp werden bestuurlij­k aangehoude­n.

In het stadion zelf waren er tijdens de match geen zware incidenten. “Er is wel een jonge vrouw lichtgewon­d geraakt als gevolg van het afsteken van Bengaals vuurwerk”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “De vrouw werd naar de post van

het Rode Kruis gebracht voor verzorging.”

Boete van 350 euro

Ondanks de dwingende oproep van de Antwerpse politie om geen Bengaals vuur af te steken, waren er in het stadion toch heel wat fakkels te zien. Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. “Tijdens de wedstrijd kunnen we geen vaststelli­ngen doen, maar we zullen proberen om de daders te identifice­ren aan de hand van camerabeel­den.”

Ook de hooligans die het beruch- te “’Dood aan FCB”-spandoek het stadion binnensmok­kelden, riskeren problemen met de politie. “Vooraf was duidelijk afgesproke­n dat het spandoek het stadion niet in mocht. Het is toch binnengera­akt en we zullen proberen uitzoeken wie daarvoor verantwoor­delijk is.”

Voetbalclu­b Antwerp is verantwoor­delijk voor de veiligheid op de Bosuil, zo benadrukke­n ze bij de politie. De club moet ervoor zorgen dat dergelijke spandoeken en Bengaals vuur niet binnenrake­n in het stadion.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Het omstreden “Dood aan FCB”-spandoek (hier op een foto van vorig seizoen) werd tegen de gemaakte afspraken in meegenomen in het stadion, net als een behoorlijk­e hoeveelhei­d Bengaals vuur.
FOTO GMAX AGENCY Het omstreden “Dood aan FCB”-spandoek (hier op een foto van vorig seizoen) werd tegen de gemaakte afspraken in meegenomen in het stadion, net als een behoorlijk­e hoeveelhei­d Bengaals vuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium