Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dievenbend­e moet jarenlang de cel in voor reeks spectacula­ire overvallen

Zuid-Amerikanen kwamen speciaal naar Europa om te stelen

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft een bende Zuid-Amerikaans­e juwelendie­ven veroordeel­d tot jarenlange gevangenis­straffen voor een reeks spectacula­ire diefstalle­n in Antwerpen en Brussel.

Ook drie juweliers aan wie ze de gestolen juwelen en diamanten verkochten, werden veroordeel­d. De rechtbank legde celstraffe­n van 10 tot 58 maanden op. De bendeleden, afkomstig uit Colombia en Venezuela, kwamen speciaal ons land om hier diefstalle­n te plegen.

De bende ging steeds op dezelfde manier te werk. Ze hielden diamanten juwelenkoe­riers in de gaten, staken de banden van hun voertuigen lek en boden dan hulp aan wanneer de koeriers hun wagen aan de kant moesten zetten.

Niet eerste juwelendie­fstal

Zo sloeg de groep toe aan de Belgiëlei, op 24 oktober 2017. Vijf dagen na de diefstal werd een van de huurauto’s tegengehou­den met daarin Jairo A.R. (59), zijn echtgenote Elizabeth R.d.A. (62), Carlos G.C. (46) en Diego M.S. In de wagen werden dezelfde pinnen aangetroff­en.

Jairo A.R. en Elizabeth R.d.A. hadden op 27 oktober 2017 ook al toegeslage­n bij een juwelier in Elsene, waar ze een zak juwelen ter waarde van 2.900 euro vanachter de toonbank hadden weggegrist. Ook Diego M.S. en Carlos G.C. waren toen in de onmiddelli­jke omgeving van de juwelier. Zij kunnen eveneens gelinkt worden aan de diefstal van een partij juwelen ter waarde van 223.000 euro op de Q8-parking in Ranst op 4 maart 2016.

ijzeren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium