Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Russische roebels landen ook in Gent

Spartak Moskou betaalt 8 miljoen euro voor centrale verdediger Samuel Gigot

- (vdm, ssg, phe, jug)

Na Anderlecht – 7 miljoen voor Uros Spajic – ziet ook AA Gent een flinke som uit Rusland in de clubkas belanden. De Buffalo’s vangen zo’n 8 miljoen euro van Spartak Moskou voor de Franse centrale verdediger Samuel Gigot (24), hun beste speler van het afgelopen seizoen.

Gigot is al langer klaar voor een stap hogerop, dat wisten zijn ex-trainer Hein Vanhaezebr­ouck en zijn huidige coach Yves Vanderhaeg­he. Die stap hogerop werd niet Engeland, Frankrijk of Italië, wel Rusland. Gigot tekent voor vier jaar bij Spartak Moskou, afgelopen seizoen derde in de Russische competitie.

AA Gent vangt zo vroeg in de transferpe­riode een stevige som en heeft nu zelf slagkracht om de markt op te gaan. Het is twee jaar geleden, na de Champions Leaguecamp­agne, dat AA Gent nog een dergelijk bedrag incasseerd­e. Sven Kums vertrok toen voor zo’n 9 miljoen euro naar Watford. Anderlecht lichtte vorige week ook de aankoopopt­ie bij AA Gent op Kenny Saief voor zo’n 3,75 miljoen euro.

De Russische clubs hebben al langer hun vizier op de Belgische markt gericht. Ook Krasnodar had Gigot op de radar en betaalde vorige week 7 miljoen euro voor Anderlecht­verdediger Uros Spajic. Afgelopen winter betaalde Spartak Moskou ook al 7 miljoen aan Anderlecht voor Sofiane Hanni. En ook Gigot kon in januari al op Russische belangstel­ling rekenen. Nu is het dus bingo voor de Buffalo’s. Samuel Gigot is een succesverh­aal, want AA Gent betaalde in januari 2017 1,3 miljoen euro voor hem aan Kortrijk.

Wat met Foket?

AA Gent heeft geanticipe­erd op het vertrek van een centrale verdediger door afgelopen winter de Noorse linksvoeti­ge centrale verdediger Sigurd Rosted aan te trekken. Maar het valt af te wachten wat er gebeurt met Thomas Foket, in juni 2019 einde contract en naar verluidt op de radar van AS Roma. En wat met Dylan Bronn? Die heeft er pas zijn eerste seizoen op het hoogste niveau op zitten, maar maakte nu al indruk en speelt straks met Tunesië op het WK.

 ?? FOTO BELGA ?? Samuel Gigot.
FOTO BELGA Samuel Gigot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium