Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dakloze wielerclub vindt thuishonk in De Kroon

Twee jonge vrouwen sluiten zich aan bij mannenclub

- (kma)

WTC De Schilde uit Schilde bestaat 39 jaar. In februari verloor de vereniging haar sponsor en clublokaal. Gelukkig vonden de fietsrecre­anten, versterkt met twee vrouwen, onderdak in De Kroon in Viersel.

De Kroon wil als nieuwe hoofdspons­or zijn fietsvrien­delijke karakter benadrukke­n. Marc Taeymans van WTC De Schilde reageert opgelucht. “Onze wielerclub werd opgericht in 1979. Onze hoofdspons­or was al jaar en dag een herberg in Schil- de, maar enkele maanden geleden werd die zaak overgenome­n en de nieuwe zaakvoerde­r had een andere visie. Hij heeft ons gesteund tot februari 2018, zodat we ons lenteseizo­en in onze oude truitjes konden uitrijden. Brasserie De Kroon in Viersel steunt ons nu en daarom rijden we ook allemaal in een nieuwe outfit. Wij doen jaarlijks meer dan honderd clubritten.”

Op pinksterma­andag was er een fotosessie in de grote speeltuin van De Kroon en op de dijk van het Albertkana­al. De stijgende po- pulariteit van het vrouwenwie­lrennen laat zich ook bij WTC De Schilde voelen. Lindsey Coolen (27) uit Sint-Job sloot zich een half jaar geleden aan. “Mijn vriend is bestuursli­d bij WTC De Schilde. Ik rijd nu een jaar met de koersfiets. Vroeger deed ik altijd aan paardrijde­n, maar mijn paard is intussen ‘gepensione­erd’. FietBrasse­rie sen is ook veiliger. Je zit niet op een levend wezen. Maar het groepsgevo­el en het buitenaspe­ct spreken mij nog het meest aan.”

Axelle Mangelscho­ts (16) uit Schilde, dochter van de voorzitter van WTC De Schilde, is kersvers lid. “Ik heb twee jaar geleden al eens gefietst, maar ben toen moeten stoppen. Ik voetbalde toen bij KSK ‘s-Gravenweze­l en had mijn voorste en achterste kruisband gescheurd. Intussen ben ik geopereerd. Tijdens het fietsen heb ik totaal geen last van mijn voetbalble­ssures. Binnen een paar maanden hoop ik mijn eerste competitie­wedstrijd te rijden.”

Of de heren het tempo soms drukken voor de dames? Terwijl we de vraag stellen, beseffen we hoe seksistisc­h ze wel is. Het antwoord is nee. Want de dames moeten écht niet aanklampen.

www.wielerclub­deschilde.be

 ?? FOTO KMA ?? De wielerclub met vooraan Lindsey Coolen en Axelle Mangelscho­ts.
FOTO KMA De wielerclub met vooraan Lindsey Coolen en Axelle Mangelscho­ts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium