Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Barbier met bijl krijgt voorwaarde­lijk

Kevin “Alabi” T. greep naar hakwerktui­g tijdens betoging Pegida

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank heeft Kevin T. van de populaire barbershop Alabi veroordeel­d tot tien maanden voorwaarde­lijke celstraf wegens weerspanni­gheid.

Kevin T. was op 23 april 2016 aan het werk in zijn kapperszaa­k in de Lange Koepoortst­raat toen een betoging van enkele honderden Pegida-aanhangers voorbij kwam. “Ze brachten de Hitlergroe­t en sloegen de gsm waarmee ik aan het filmen was uit mijn handen. Toen ik hem wilde oprapen, werd ik geslagen. Ik vluchtte naar binnen en nam uit schrik een bijl waarmee ik verbouwing­swerken aan het doen was om mezelf te verdedigen.”

De politie kwam tussen en overmeeste­rde de kapper. Intussen richtten de betogers van Pegida

vernieling­en aan. Volgens de procureur bleef de beklaagde ook met handboeien weerspanni­g. Kevin T. ontkende de feiten niet, maar verklaarde dat hij niet in de gaten had dat hij door agenten in burger werd overmeeste­rd. “Ik dacht dat het om betogers ging.”

De correction­ele rechtbank acht Kevin T. schuldig aan weerspanni­gheid. De rechtbank hield rekening met de omstandigh­eden van de feiten en het schuldinzi­cht van de populaire barbier. De rechter legt T. daarom een voorwaarde­lijke celstraf van 10 maanden op en een boete van 600 euro. Het Openbaar Ministerie had één jaar effectieve gevangenis­straf geëist.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Kevin T.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Kevin T.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium