Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lessen geleerd uit mijn debuut”

Alan De Bondt start voor de tweede keer in European Tour

- (cch)

Amateurgol­fer Alan De Bondt start in zijn nog prille carrière voor de tweede keer op een wedstrijd van de European Tour. In 2016 verwierf hij al startrecht op het KLM Open nadat hij de Dutch Junior Open had gewonnen. Nu versierde de 22jarige Antwerpena­ar een wildcard voor het Belgian Knockout.

“Ik heb mijn les wel geleerd bij mijn debuut”, kijkt Alan De Bondt nog even terug. “Toen maakte ik de fout door de drie voorgaande dagen aan het KLM Open veel te veel te trainen. Elk moment van de dag stond ik ofwel op de driving

range, de putting green of speelde ik enkele verkenning­sholes. Ik wilde het te goed doen, waardoor ik op donderdag, de openingsda­g van het tornooi zelf, totaal vermoeid aan de start kwam. Dit zal mij deze keer niet overkomen.”

De Bondt wil dus geen tweede keer de cut missen.

“Op het KLM 2016 ging ik de mist in tijdens de eerste zes holes. Toen stond al +4 op de teller. De volgende 30 holes werkte ik af in 2. Als ik de komende dagen op niveau kan presteren, weet ik dat de mogelijkhe­id erin zit om door te stoten naar de eindfase van het Belgian Knockout. Daar ga ik me ook honderd procent voor inzetten.”

Een nadeel heeft de Royal Antwerp speler wel: ondanks het feit dat de baan van Rinkven op een boogscheut van zijn thuis ligt, kent hij ze niet zo goed.

“Moesten we op mijn thuisbaan in Kapellen spelen, mocht je me bij de winnaars rekenen, maar omdat Rinkven onlangs hertekend is, heb ik ze maar enkele keren gespeeld. Maar dit mag geen excuus zijn: we gaan voor de

cut.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium