Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bistro Robiano gaat voluit voor dorpsgevoe­l

Turks restaurant Het Smaakpalei­s maakt plaats voor Belgische keuken

- FILIP SPOELDERS

Er beweegt wat op culinair gebied in het centrum van Borsbeek. Na de heropening van Afspanning De Valk wordt Het Smaakpalei­s omgebouwd tot Bistro Robiano. “Er moet een echt dorpsgevoe­l ontstaan in mijn zaak”, zegt Sam Yilmaz.

Op vrijdag 13 april verdwijnt het Turkse restaurant na acht jaar uit de De Robianostr­aat. Het wordt vervangen door Bistro Robiano. De zaakvoerde­r van de nieuwe horecazaak, Sam Yilmaz, is zeker geen onbekende voor Borsbeek. “Het Smaakpalei­s werd al die jaren uitgebaat door mijn zus. Ik hielp erg veel in haar zaak. Toen ze aangaf te willen stoppen met het restaurant vond ik dat het niet verloren mocht gaan. Daarom dat ik nu de nieuwe eigenaar wordt”, geeft Sam aan.

Hij geeft meteen een nieuwe draai aan het bekende concept. “Ik stap helemaal af van de Turkse specialite­iten en kies voor de Belgische keuken. De kaart was tot nu eigenlijk te groot. Ik mik op een beperkte vaste kaart die wordt aangevuld met suggesties op basis van seizoensin­gredienten.”

Bij Bistro Robiano kunnen gasten ook terecht voor een koffie of kleine hapjes. “Iedereen is welkom voor een drankje tot een hoofdgerec­ht. Ik voorzie bijvoorbee­ld in verschille­nde soorten ta- pas op de kaart. Bistro Robiano staat open voor alle leeftijden en de sfeer van een echte dorpsbistr­o moet hier heersen.”

Voor Sam moet ook Borsbeek centraal staan in het interieur. “Ik heb al wat schilderwe­rken uitgevoerd om het interieur een ander elan te geven. Daarnaast ben ik een samenwerki­ng aangegaan met de mensen van DocC Borsbeek, de plaatselij­ke heemkundig­e kring. Zij zullen verschille­nde oude foto’s van Borsbeek komen ophangen. Ook dat moet een warm gevoel geven aan de gasten. Uiteraard schenk ik het plaatselij­ke bier, het Robiaantje, om de link met onze gemeente nog breder te maken.”

Sam heeft helemaal geen schrik om een bekend concept in Borsbeek helemaal om te gooien. “Iedereen kent mij in deze gemeente. Ook omdat ik aan de slag ben als vrijwillig­er bij het plaatselij­ke brandweerk­orps. Uit navraag weet ik dat er zeker nog plaats is voor een leuke dorpsbistr­o in Borsbeek”, besluit Sam Yilmaz, die zelf in de zaal zal staan.

Van maandag 9 tot donderdag 12 april is de zaak gesloten om de laatste aanpassing­en door te voeren. Op vrijdag 13 april opent Bistro Robiano dan uiteindeli­jk de deuren.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Sam Yilmaz in de toekomstig­e Bistro Robiano.
FOTO FILIP SPOELDERS Sam Yilmaz in de toekomstig­e Bistro Robiano.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium