Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vliegen van Deurne naar Schotland en Duitsland

- (pvb)

Eén week na de start van een verbinding met het Britse Birmingham, breidt VLM Airlines zijn aanbod bij de start van het zomerseizo­en verder uit.

Vanaf vandaag zal VLM Airlines vanuit de luchthaven van Deurne ook drie keer per week vliegen naar het Schotse Aberdeen en vijf keer per week op de lijn KeulenRost­ock.

Aberdeen is niet alleen de uitvalsbas­is voor toeristisc­he trips naar Schotland. Het is tevens de draaischij­f van de Britse olie- en gaswinning in de Noordzee. Zeker interessan­t, vermits de Antwerpse haven de grootste petrochemi­sche cluster van Europa herbergt. Een vlucht naar Aberdeen duurt met een Fokker 50 amper twee uur. Op de terugweg zal steeds Birmingham worden aangedaan.

De nieuwe route naar Duitsland zal alle dagen worden gevlogen, behalve op woensdag en vrijdag. Door te vliegen op de luchthaven van Keulen-Bonn, mikt VLM op een verbinding met de vierde grootste stad van Duitsland, aldus commerciee­l directeur Konstantij­n Huys. Hetzelfde toestel vliegt nadien steeds door naar de Oostzeehav­en Rostock. Niet onbelangri­jk, want Rostock is naast een belangrijk­e vertrekhav­en voor cruises in de Oostzee ook de toegangspo­ort naar de Scandinavi­sche landen, Rusland en de Baltische staten, via de vele veerbootve­rbindingen. VLM vloog eerder al naar Londen, München, Maribor en Zürich.

Vanop Deurne (Antwerp Airport) begint TUI deze week dan weer te vliegen naar het Italiaanse Firenze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium