Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Namen stunt zich naar beker

- (cpm) (cpm)

Waregem Namen

payback time.”

TWEEDE

51 73 De allereerst­e Final Four van de Beker van België bij de vrouwen kreeg in Vilvoorde met Namen een mooie winnaar. Voor de Waalse club maar liefst de zeventiend­e Beker in de clubgeschi­edenis.

De allereerst­e Final Four kreeg een verrassend­e finale. Waregem had zaterdag in de halve Sint-Katelijne-Waver uitgeschak­eld en Namen had met winst tegen favoriet Castors Braine voor een megastunt gezorgd.

Coach Philip Mestdagh, ook bondscoach van de Belgian Cats, was de grote triomfator van het bekerweeke­nd in Vilvoorde. In 2016 verloor hij met Castors Braine de finale van Namen. Hij werd daarna ontslagen en kreeg afgelopen weekend zijn revanche. “Ja, noem die winst in de halve finale tegen Castors Braine maar gerust

Waregem, dat na dit seizoen stopt in eerste klasse, was in de halve finale groots tegen SintKateli­jne-Waver, maar kwam in de finale tekort tegen een superieur Namen. “We maakten het verschil in het derde kwart. Bij 39-56 zaten we op rozen”, zei Sofie Hendrickx, kapitein van Namen en van de Belgian Cats. Hanne Mestdagh, dochter van coach Philip, dropte twee bommen en ook Asia Boyd (15 punten) en Briana Day (21 punten, 15 rebounds) blonken uit. De prijzenkas­t van de familie Mestdagh wordt deze campagne nog wat indrukwekk­ender: Kim Mestdagh won met Salamanca de Copa de La Reina in Spanje, broer Robin Mestdagh met tweedeklas­ser Ieper de Beker van Vlaanderen en papa Philip en zus Hanne met Namen dus de Beker van België.

Geen finale voor Sint-Katelijne-Waver. Na 34-34 halfweg incasseerd­e Katelijne bij 38-34 een 0-21-tussenspur­t. Waregem liet zijn prooi niet meer los en drukte door naar verdiende winst. “Dit is balen”, zei Laure Resimont.

 ?? FOTO BELGA ?? Namen viert de bekerwinst.
FOTO BELGA Namen viert de bekerwinst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium