Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waarom grijpt de ref niet in?”

Genkcoach Philippe Clement boos omdat er in verlenging­en amper gevoetbald werd

- MARNIK GEUKENS

Licht gekleurd was het wedstrijdv­erslag van Philippe Clement, die Genk doorlopend de betere ploeg vond tijdens het al bij al povere kijkspel. Zijn ploeg maakte weliswaar minstens evenveel aanspraak op de zege als een matig Standard, maar ook bij Genk haalden te veel spelers niet hun beste niveau. “Niemand kan zich iets verwijten”, beschermde Clement zijn spelers. “Ik kan alleen maar trots zijn op mijn ploeg, ze hebben alles gegeven. Dat het geen open wedstrijd werd, lag niet aan ons. We waren zeker rond de 85e minuut dicht bij een verdiende zege. Samatta werd pas in allerlaats­te instantie afgestopt en Gillet pakte uit met een bepalende save op de kopbal van Aidoo. Ook de vrijschop van Malinovsky­i vloog maar centimeter­s naast. Het was telkens net niet, terwijl het voor Standard bij hun eerste echte kans net wel was.”

Clement stoorde zich wel aan de scheidsrec­hter. “Wat mij wel heel hard geirriteer­d heeft, is het stilleggen van het spel. Dat Standard dat doet, kan ik begrijpen. Maar dat de scheidsrec­hter niet ingrijpt en zo weinig laat overspelen, valt me zwaar. Ik vind dat er veel te weinig effectieve speeltijd is geweest. Daardoor hebben we niet voldoende tijd gekregen om onze kansen te verdedigen. Er werd zelfs een speler gehecht op het veld. Vroeger moest je dan van het veld, vandaag niet. Is dat een nieuwe regel? Dat duurt dan zo lang en toch komt die tijd er daarna niet bij.”

Op naar Play-off 1

Twee weken heeft Philippe Clement om de hoofden weer leeg te maken.

“Ik verwacht niet dat dat een probleem wordt. Zeker niet na zo’n prestatie. Mochten we zijn weggespeel­d, dan zou dat in de hoofden van de spelers kunnen kruipen. Maar we hebben hier getoond dat we minstens onze voet kunnen zetten naast Standard. Laat ons nu even bekomen, veel spelers vertrekken ook naar het buitenland voor interlands. Daarna gaan we er weer vol tegenaan.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Luyindama heeft een hoofdwonde opgelopen. Clement vraagt zich af waarom die gehecht moet worden op het veld.
FOTO JEFFREY GAENS Luyindama heeft een hoofdwonde opgelopen. Clement vraagt zich af waarom die gehecht moet worden op het veld.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium