Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Baaldag voor Van Aert, Dehaes triomfeert

-

Geen doorgedrev­en test voor Wout van Aert en zijn Roubaixfie­ts gisteren. Door een dun sneeuwlaag­je werden bijna alle nieuwe kasseistro­ken geschrapt en trok de wereldkamp­ioen veldrijden vooral met ontgoochel­d gevoel terug naar huis. “Ik heb niets bijgeleerd.” Dehaes boekte de eerste Belgische zege in vijftien jaar in Denain.

Een extra rem, stuurlint en dikkere banden met een lagere druk. Reikhalzen­d keek Van Aert uit om de fiets waarmee hij ook in Parijs Roubaix zal starten voor het eerst in koersverba­nd te testen. Sloeg dat dik tegen toen de organisati­e door een dun sneeuwlaag­je last minute liefst negen van de twaalf nieuwe kasseistro­ken schrapte. Van de 20 kasseikilo­meters bleven er zo nog slechts 4,5 over. Een habbekrats. “Ik heb niets bijgeleerd”, zuchtte Van Aert. “Anderzijds werkte alles wel perfect, maar ik wilde vooral de lagere bandendruk eens testen op de kasseien. Maar nu moest ik starten met meer druk. Ik zal dat nu moeten ondervinde­n op training en dat is toch helemaal iets anders dan in een wedstrijds­ituatie. Jammer, volgens enkele Franse renners die in de buurt wonen was het echt niet te doen. En veiligheid gaat nog altijd boven alles.”

Ook tijdens een barkoude wedstrijd was Van Aert niet veel gegund. Hij probeerde in de vroege vlucht te geraken, maar dat liet het peloton niet toe. Na een demarrage op de laatste kasseistro­ok speelde de hevige tegenwind dan weer voor spelbreker. De 23-jarige Kempenaar bolde uiteindeli­jk als twaalfde over de finish.

Kenny Dehaes was de snelste in Frankrijk, goed voor de eerste Belgische zege in vijftien jaar in Denain. “Plezant is dat en dan vooral door de epische omstandigh­eden”, reageerde die.(jefi)

 ?? FOTO BELGA ?? Wout van Aert.
FOTO BELGA Wout van Aert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium