Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gerenoveer­d op dag van ramp

Collega’s organisere­n benefiet voor eigenaar vernield appartemen­t Paardenmar­kt

- BRITT PEETERS

Wouter Pot verloor zijn net gerenoveer­de appartemen­t in de ontploffin­g op de Paardenmar­kt van januari. Zijn BASF-collega’s organisere­n daarom een benefiet. Ze zullen onder andere gesigneerd­e truitjes veilen.

We zijn intussen twee maanden na de zware explosie op de Paardenmar­kt in Antwerpen. De balans was zwaar: twee dodelijke slachtoffe­rs, veertien gewonden, en van de drie getroffen panden blijft vrijwel niets meer over.

Afbetaling

Voor Wouter Pot, eigenaar van het appartemen­t op de derde verdieping van het meest linkse pand, zindert de tragedie nog steeds na. “Zelf was ik op het moment van de ramp niet thuis”, vertelt hij. “Ik verbleef die avond bij mijn ouders. Ik was al een hele tijd bezig met verbouwing­en en ging daarom vaak heen en weer tussen mijn appartemen­t en de woonst van mijn ouders in Edegem. Het toeval wil dat de aannemer op de dag van de ontploffin­g net de laatste werken gedaan had. Ik zou dus de volgende dag intrekken in mijn gloednieuw­e appartemen­t, maar het heeft niet mogen zijn.”

De tragedie bezorgt Wouter best wat financiële kopzorgen. Zo zit hij nog steeds met de afbetaling van het appartemen­t. Zijn colle- ga’s bij BASF Antwerpen springen daarom voor hem in de bres. “Een maand geleden werd ik plots apart geroepen door mijn baas. Een handvol collega’s zat aan de tafel, samen met de baas kondigden ze aan dat ze een benefiet wilden organisere­n. Ik stond perplex.”

Beerschot Wilrijk

De benefietav­ond, die zal plaatsvind­en op 25 maart in Ekeren, is al een overweldig­end succes. Meer dan honderd mensen hebben hun komst reeds bevestigd. “Er zal spaghetti worden geserveerd, er komt een band optreden, voor de kinderen zal een grimeur aanwezig zijn, en ga zo maar door”, vertelt collega Ivo enthousias­t.

“Bovendien wordt een door de volledige ploeg gesigneerd truitje van Beerschot Wilrijk geveild. Ook een gesigneerd truitje van wielrenner Zdenek Stybar zal onder de hamer gaan. The Scabs-zanger Guy Swinnen en Garry Hagger zullen een acte de présence geven.”

De collega’s proberen Wouter een hart onder de riem te steken en dat doet zichtbaar deugd. “Ik ben ze waanzinnig dankbaar dat ze dit voor mij willen doen. Dat had ik nooit verwacht. Naarmate de benefietav­ond dichterbij komt, word ik ook steeds zenuwachti­ger. Het zal ongetwijfe­ld een aparte ervaring worden, maar ik heb er wel veel zin in.”

Het is niet de eerste keer dat slachtoffe­rs van de ontploffin­g op de Paardenmar­kt steun krijgen. De familie van een bewoner die partner en inboedel verloor, organiseer­de al een eetfestijn.

Wouter Pot Slachtoffe­r explosie “Ik word steeds meer zenuwachti­g voor die benefietav­ond. Maar ik heb er wel veel zin in.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De vernielde panden op de Paardenmar­kt in Antwerpen zoals die er nu, twee maanden na de explosie, aan toe zijn.
FOTO JORIS HERREGODS De vernielde panden op de Paardenmar­kt in Antwerpen zoals die er nu, twee maanden na de explosie, aan toe zijn.
 ?? FOTO RR FOTO RR ?? Wouter verloor zijn pas gerenoveer­de appartemen­t in de ontploffin­g op de Paardenmar­kt. Tijdens de benefietav­ond wordt een door de volledige ploeg gesigneerd truitje van Beerschot Wilrijk geveild.
FOTO RR FOTO RR Wouter verloor zijn pas gerenoveer­de appartemen­t in de ontploffin­g op de Paardenmar­kt. Tijdens de benefietav­ond wordt een door de volledige ploeg gesigneerd truitje van Beerschot Wilrijk geveild.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium