Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Defensief waren ze ijzersterk en offensief legden ze ons lam”

Oxaco holt vooral in de tweede helft achter de feiten aan tegen fysiek sterker Ieper

-

Geen eerste trofee voor Oxaco. De Antwerpse tweedeklas­ser verloor in de finale van de Beker van Vlaanderen van reeksgenoo­t Ieper. Het is al de derde keer dit seizoen dat de WestVlamin­gen de maat nemen tegen de club uit Boechout. “Ze hadden duidelijk hun huiswerk gemaakt”, reageerde Oxacospele­r Nick Celis teleurgest­eld.

Een bomvolle en zinderende Brax Hall in Boom kreeg met Oxaco - Ieper een uiterst spannende apotheose van de Beker van Vlaanderen. Beide tweedeklas­sers maakten er in een intense sfeer een beklijvend­e partij van. In de eerste helft maakte zowel Oxaco als Ieper er tevens een thriller van. Sam Van Hoey en Mark De Meyer hielden in de eerste helft Oxaco steeds nipt aan de leiding: 19-17 en 30-27. Ieper, dat Robin Mestdagh (zoon van bondscoach Philip Mestdagh van de Belgian Cats en broer van Hanne en Kim Mestdagh) met een knieblessu­re zag uitvallen, kwam in de eerste twee kwarts welgeteld eenmaal aan de leiding (25-26), maar trok toch de rust in met een 36-36-tussenstan­d.

Fysiek gepakt

Maar in het derde kwart werd Oxaco fysiek gepakt. Robin Spaens en Ludovic Lambermont waren de exponenten van het sterke West-Vlaamse derde schuifje. Oxaco reageerde gefrustree­rd en keek na een 1-14- tussenspur­t van Ieper tegen een aanzienlij­ke 41-51 aan. Nick Celis kwam tegen de stugge Ieperse

defense niet los en na 48-61 werd het voor Oxaco nog eenheel pijnlijk slotkwart. De selectie van coach Raf Vervoort holde meermaals achter de feiten aan en werd door een vinnig Ieper van het parket gelopen, wat resulteerd­e in een 64-82-nederlaag. “Dit doet pijn”, zuchtte een ongelukkig­e Sam Van Hoey. “Je werkt een hele campagne naar deze finale toe en dan speel je niets klaar in de tweede helft. Proficiat aan Ieper, maar wij geven het weg”, aldus nog Van Hoey.

“Defensief waren ze gewoon ijzersterk”, zag Nick Celis. “Ieper had duidelijk haar huiswerk gemaakt en legde ons offensief lam. Ik kwam ook niet los.”

Celis vond overigens dat de wedstrijdl­eiding niet onpartijdi­g was. “Ze lieten veel toe. En Ieper kreeg tevens 30 vrijworpen”, zuchtte Celis. Coach Raf Vervoort, die na dit seizoen Oxaco moet verlaten, baalde ook. “Door de hoge foutenlast zijn we genekt in de rotaties. We moeten nu reageren in de play-offs”, aldus een teleurgest­elde coach.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Ontgoochel­ing bij Gregory Nau en coach Raf Vervoort van Oxaco.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Ontgoochel­ing bij Gregory Nau en coach Raf Vervoort van Oxaco.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium