Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We speelden als wolven”

Defensie - en belangrijk­e nul achterin - houdt stand

-

De organisati­e centraal achterin met Prychynenk­o, Swinkels en Van den Bergh klopte als een bus. Cercle creëerde amper een kans in 90 minuten. Zelfs niet na de uitsluitin­g van Alex Maes, waardoor Beerschot Wilrijk plots met tien tegen elf stond.

“Geen tegendoelp­unt incasseren was een van onze doelen voor de wedstrijd”, zei Arjan Swinkels. “We moeten dus blij zijn met dit resultaat, maar uiteindeli­jk hebben we nog niets in handen. De kansen om te promoveren blijven fifty-fifty. Ik had het gevoel dat Cercle zelfs met elf tegen tien niet alles of niets speelde. Daardoor kwam het ook niet tot een echt slotoffens­ief. Misschien was Cercle niet ontevreden met dit resultaat.”

Ook Prychynenk­o wees erop dat de promotie nog lang niet binnen is. “We zijn heel tevreden met dit resultaat en zitten nu met één voet in 1A, maar het is nog niet binnen. We bewezen ook het betere team te zijn van 1B, maar we zullen met nog een grotere concentrat­ie naar Brugge afzakken za- terdag. Al een heel seizoen incasseren we weinig doelpunten en staat onze organisati­e er. We speelden vandaag als wolven. De wil om de promotie af te dwingen was bijzonder groot. Volgende week wordt het weer een andere wedstrijd, maar we zijn gewapend en hebben het vertrouwen om nog beter te doen dan vandaag.”

Dom

“Thuis de nul houden was onze grootste betrachtin­g”, reageerde Van den Bergh. “Nu we ook scoorden, is het aan Cercle om zaterdag het spel te maken. Of misschien net niet. Met onze coach weet je nooit. Feit is dat we er klaar voor waren. We geloofden echt in onszelf. Het publiek achter ons was fantastisc­h. Misschien hadden we nog één doelpuntje meer moeten scoren, om van een perfecte uitgangspo­sitie te mogen spreken. De kansen waren er. Toch kunnen we nu met vertrouwen naar Cercle. Dat blijft echter een ploeg met veel kwaliteite­n, die we zeker niet onderschat­ten. Jammer dat we opnieuw twee middenveld­ers verloren. Gelukkig nam Joren Dom hun rol perfect over.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium