Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste klasse wenkt

Blz. 24 Beerschot Wilrijk klopt Cercle Brugge met het kleinste verschil

- CHEF SPORT Peter Goris

Goesting

Vijftien redenen somde de Krant van WestVlaand­eren, de thuishaven van Cercle Brugge, afgelopen week op om te rechtvaard­igen waarom half Vlaanderen het stamnummer 12 als dé grote favoriet zag voor de finaleweds­trijden tegen Beerschot Wilrijk. Groter budget, bredere en betere kern, topcoach, topbegelei­ding, met Mercier de efficiënts­te speler van 1B, in de onderlinge confrontat­ies duidelijk de betere van Beerschot Wilrijk afgelopen seizoen, het meeste ‘klaar’ voor eerste klasse, enz.

Van die waslijst troeven was afgelopen zondagmidd­ag weinig tot niets te merken. Dit Cercle Brugge deed heel hard zijn best om zich vooral géén favoriet te tonen. Het voetbalde amper een kans die naam waardig bij elkaar, speelde duidelijk een versnellin­g lager, grossierde in verre ballen naar nergens en schonk Beerschot Wilrijk bovendien met een blunder de zege. Geen enkel moment kon Cercle een vuist maken, zelfs niet tegen tien ratten.

Toegegeven, ook Beerschot Wilrijk speelde geen grootse partij. Zeker niet in de eerste helft. Deze eerste finaleweds­trijd had alle klassieke ingrediënt­en van zo’n eerste

‘do or die’match in zich: te veel angst voor een tegentreff­er, te weinig durf om echt te sprankelen. Maar Beerschot Wilrijk toonde wel iets dat overduidel­ijk niet in het woordenboe­k van coach Vercautere­n en zijn Monegaskis­ch huurlingen­leger stond: goesting.

Een huurling is per definitie iemand die ingehuurd wordt om een bepaalde job uit te voeren, en daarvoor correct wil vergoed worden. Maar voor de mannen van het Kiel is de poort openduwen naar eerste klasse niet zomaar ‘een job’. “Mijn spelers vochten met een leeuwenhar­t”, vatte coach Marc Brys correct samen. Beerschot Wilrijk toonde zondag in al zijn geledingen een enorme drang en vechtlust om te winnen en terug op het hoogste voetbalpod­ium te staan.

Enkel als de huurlingen van Cercle tegen volgend weekend ook zo’n ‘goesting’ vinden, maakt ‘de Vereniging’ misschien nog een kans. Maar eerlijk? Op een week tijd lijkt het zelfs voor Vercautere­n onmogelijk om dit Cercle Brugge nog een kloppend hart en een springleve­nde ziel te schenken die kan tippen aan de tsunami aan Kielse grinta waarmee Beerschot Wilrijk ongetwijfe­ld volgende week zaterdag het Brugse veld zal opstappen.

Enkel té veel Antwerpse zelfzekerh­eid kan de Mannekes nu nog nekken. Maar daar zal strateeg Brys wel een middeltje tegen vinden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium