Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nederlaag hebben we aan onszelf te wijten”

Onmondig Rupel Boom opnieuw onderuit

- PETER NYS

Rupel Boom heeft niet kunnen profiteren van de uitschuive­r van Sparta Petegem. De leider ging met 20 de boot in bij Londerzeel, maar de Steenbakke­rs verloren zelf ook met 31 op het veld van Temse.

bezoekers deden het aanvankeli­jk niet slecht. Rupel Boom was technisch de betere ploeg en dwong enkele kansjes af. De beste was voor Adesanya, maar hij trof de onderkant van de lat. Aan de overzijde ging de bal enkele minuten later op de stip en kon Glouftsis de score openen.

“Ik vond het absoluut geen strafschop”, zegt aanvoerder Jeroen Mertens. “We hadden op dat moment de partij in handen, maar na die 1-0 ging Temse nog meer in de organisati­e spelen en werd het lastiger om er door te geraken. Ik vond ons sterk beginnen na rust, maar bij hun eerste doelkans werd het 2-0 en dan weet je dat het moeilijk wordt om nog terug te komen. We zijn blijven proberen en uiteindeli­jk viel de 2-1 nog, maar op dat moment waren er nog amper drie minuten te spelen. Die late 3-1 kwam er omdat we volop risico’s namen. Deze nederlaag was te vermijden, maar we hebben het voor een stuk aan onszelf te danken. Temse was zeer efficiënt, wij niet. Daar lag het grote verschil.”

Mertens zat de voorbije vier weken op de bank maar mocht tegen Temse nog eens starten. “Het zijn frustreren­de weken geweest”, zegt de aanvoerder. “Na de winterstop zat ik plots op de bank. Dat was even schrikken, ik vond het als aanvoerder zelfs een beetje vernederen­d. Maar de coach heeft me uitgelegd waarom hij die beslissing nam. We hebben een goed ge- sprek gehad en daar heb ik mijn conclusies uit getrokken. Hopelijk ben ik nu wel opnieuw vertrokken voor een basisplaat­s.”

Contract Spaenhoven opengebrok­en

Ondanks dat Mertens zijn basisplaat­s verloor, neemt hij geen overhaaste beslissing­en. “Het is niet omdat het even tegen zit dat je al het poDe sitieve moet vergeten”, vervolgt hij. “Ik ben hier al heel lang en voel me nog steeds goed bij de club. Het bestuur heeft de gesprekken met de coach (Urbain Spaenhoven, red.) afgerond en de volgende weken zullen de spelers aan bod komen. Ik denk wel dat hier nog een toekomst is weggelegd voor mij.”

 ?? FOTO WESTERLINC­K ?? Sander Van Cauwenberg en bezoeker Jonas Laureys.
FOTO WESTERLINC­K Sander Van Cauwenberg en bezoeker Jonas Laureys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium