Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog nooit zo’n zieke spelersgro­ep meegemaakt”

- (jp)

Arben Mamusha is niet langer coach van Verbroeder­ing Zwijndrech­t. Na de 25 thuisneder­laag van zondag tegen Katelijne gaf Mamusha zelf zijn ontslag. In augustus van vorig jaar was hij nog ontslagnem­end trainer Danny Van Leuven opgevolgd. Patrick Ilegems zal nu tot het einde van het seizoen de sportieve leiding op zich nemen.

“Het was voor mij een heel moeilijke beslissing, maar ik wou de eer aan mezelf houden”, zegt Mamusha. “Ik voelde dat ik niet meer gesteund werd binnen de club. Ik nam in augustus over en kreeg een groep die ik zelf niet had samengeste­ld. Na onze slechte start met drie nederlagen op rij volgde een veertien op achttien, maar dat zorgde er niet voor dat de sfeer in de groep verbeterde. Integendee­l, er werd gevochten en er was helemaal geen verbondenh­eid. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zo’n zieke spelersgro­ep meegemaakt. Dat de club ineens kwam opdraven met Patrick Ilegems als hulpbracht­en trainer, kon ik ook niet echt appreciëre­n. De voorbije week werd dan plots erg veel druk gelegd op mij en na de nederlaag tegen Katelijne heb ik dan maar mijn conclusies getrokken. Ook al was er een mondeling akkoord met de club dat ik volgend seizoen verder zou doen.”

Voorzitter Peter Verhulst beaamt dat die druk absoluut aanwezig was. “De wedstrijd tegen Katelijne mochten we niet verliezen, maar het is toch gebeurd”, zegt Verhulst. “Natuurlijk wisten we dat Arben

(Mamusha, red.) een wispelturi­ge groep onder zijn hoede zou krijgen. Vind ik zijn vertrek jammer? Vanzelfspr­ekend, want dat betekent dat ook wij als bestuur ons huiswerk niet goed hebben gemaakt. Patrick Ilegems neemt nu over tot het einde van het seizoen. Hopelijk kan hij ervoor zorgen dat we ook volgend seizoen nog in tweede provincial­e spelen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Arben Mamusha.
FOTO TOM GOYVAERTS Arben Mamusha.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium