Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aangeschot­en wild

- Kris Vanmarseni­lle Hoofdredac­teur brieven@gva.be

Z ijn positie was eigenlijk al niet meer houdbaar na de ophef over zijn contacten met Land Invest. Tom Meeuws had met zijn ongefundee­rde uitval naar het stadsbestu­ur een grote politieke fout gemaakt. Wouter Van Besien had hem toen eens flink de les gelezen en hem vervolgens aan boord gehouden, maar de lijst Samen was onherstelb­aar beschadigd.

Het nieuws dat nu is uitgelekt over de manier waarop Meeuws als directeur van De Lijn met facturen omging, maakt het voor de Antwerpse sp.a-voorzitter helemaal onmogelijk om op de derde plaats van de Samen-lijst te blijven staan. Voor Van Besien is het nu blijkbaar ook welletjes geweest. Waarom zou hij anders het ontslag van Meeuws in Terzake hebben aangekondi­gd nog voor het was ingediend?

Van Besien heeft gelijk. Meeuws is aangeschot­en wild. Hij heeft te veel fouten gemaakt die zijn tegenstand­ers te gepasten tijde tegen hem kunnen gebruiken. En dat ze dat graag en efficiënt doen, hebben ze met dit lek over de facturen van De Lijn wel bewezen. Het belooft een bikkelhard­e strijd te worden, die niet alleen over politieke thema’s zal gaan.

Is een echt politiek debat dan nog mogelijk in Antwerpen? Kan Samen deze slechte start nog te boven komen en kan de strijd tussen het linkse blok en N-VA nog spannend worden? Misschien, maar dan moet de lijst nu dringend een nieuwe start nemen, een sterke kandidaat op de derde plaats van de lijst zetten, uitpakken met nog enkele waardevoll­e figuren die met Samen in zee willen gaan en werk maken van een sterk programma. Als de andere partijen dat laatste ook willen doen, kan de strijd nog boeiend worden in Antwerpen. Of toch boeiender dan hij tot nu toe is geweest.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium