Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANDERLECHT

- FRANK BUYSE

“Een groot spitsenpro­bleem”

Boskamp: “Teodorczyk scoorde vorig seizoen blindeling­s, maar op het einde stokte het ook al. Omdat hij ineens moest meevoetbal­len, terwijl hij in de zestien meter moet blijven. En dat kan hij niet. Hein wil dat nu ook. Ik zou zeggen: ‘Je komt er niet uit’.”

Broos: “Maar ook als hij een kans krijgt, mist hij alles. Oké, het zal ook wel met vertrouwen te maken hebben, maar je kan dat niet blijven zeggen. Hij is vorig seizoen overschat, er werd een wereldspit­s van gemaakt. Zoals ik hem soms zie klungelen… Een groot probleem.”

Boskamp: “En ze hebben geen oplossing. Beric moet alweer terug naar Saint-Etienne en Harbaoui moest weg, dan kan je die niet met de grote trom terughalen.”

Broos: “Is Harbaoui de spits voor Anderlecht?”

Boskamp: “En Hein zegt dat Onyekuru geen spits is, dat hij van links moet komen. Weet je wat het probleem voorin is? Hanni en Trebel zijn normaal diepgaande middenveld­ers en dan heb je een spits nodig die de bal kan vasthouden voor de lopende middenveld­ers.”

“Zondag wordt niets beslist”

Boskamp: “Hebben we Anderlecht afgekamd? Toch ga ik er niet zomaar van uit dat Club zondag wint.”

Broos: “Een paar jaar geleden, onder Hasi, raakte Anderlecht niet weg van de eigen speelhelft, maar het won wel. Club Brugge - Anderlecht kan je nooit voorspelle­n.”

Boskamp: “En zelfs al komt Club dertien punten voor, na de puntendeli­ng volstaan dan toch weer twee zeges voor Anderlecht. Door dat héérlijke (trekt bedenkelij­k gezicht, red.) Play-off 1-systeem. ”

Broos: “Bwah… Als het tien punten blijft, oké. Maar als het dertien punten worden, zal Anderlecht na Nieuwjaar toch een ongeloofli­jke heroplevin­g moeten krijgen. En Club Brugge een ongeloofli­jke klop. Wat Leko vraagt, op training en in de matchen, is fysiek zeer belastend. Maar dan nog mogen ze een dipje krijgen.”

Boskamp: “Pas na januari zal veel duidelijk worden. Anderlecht moet niet alleen een spits kopen, het moet vier nieuwe spelers halen. Ook nog een middenveld­er die vanuit de tweede lijn kan scoren. Met Tielemans is die vertrokken, hé. En ook achterin nog twee spelers.”

Broos: “Club moet in elk geval op zoek naar een nieuwe keeper. Vandaag is Butelle hun beste doelman, beter dan Horvath en Hubert. Maar een doelman van 34 die naar de B-kern werd gestuurd, daar kan je niet op vertrouwen. Tegen Lokeren ging hij ook weer onder de bal door. Nu wordt Van Crombrugge genoemd. Ik weet niet wat men daar in ziet. In een schiettent als Eupen zijn tien goede reddingen niet onlogisch.”

Boskamp: “Het is echt nog niet te voorspelle­n wie kampioen wordt. Misschien wel Charleroi? Ik hoop het niet, voor de voetballie­fhebbers dan. Mata moet in Genk plots offensieve­r voetballen en raakt geen knikker meer.”

Broos: “Ze kunnen wel de derde hond worden. Alleen: niets moet daar nu. Wacht maar tot Play-off 1 begint.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium