Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CLUB BRUGGE

-

“Het zit ongeloofli­jk

goed in elkaar”

Broos: “Het is geen wauw-voetbal, maar het is zó efficiënt. Onderschat vooral hun middenveld niet. Die Nakamba pakt per match 100.000 ballen af en geeft dan nog een goeie pass ook. Een van Clubs betere transfers van de laatste jaren. Heeft Simons volledig doen vergeten. En Vormer is Vormer: speel je 500 matchen op een seizoen, dan kan je 500 keer op hem rekenen. Met daarboveno­p Vanaken in een goeie periode. Dat er geen sprake meer is van Refaelov, vind ik niet onlogisch, ook omdat die acht maanden out is geweest. En ze mogen blijven wisselen van spitsen, ze blijven scoren. Club heeft maar weinig clean sheets, maar ze maken toch altijd meer doelpunten. De blunders van de keepers hebben nog geen enkel punt gekost. Omdat alle spitsen regelmatig spelen, behouden ze ook hun vertrouwen.”

Boskamp: “Bij mij zou Vossen altijd spelen, Hugo.”

Broos: “Maar hij is geen spits. En hij is geblesseer­d. Ik denk dat ze tegen Anderlecht meer zullen hebben aan Diaby dan aan Wesley. Trouwens, wat vind jij van Clasie, Jan? Jij kent hem beter dan ik.”

Boskamp: “Hij had bij Feyenoord op het middenveld een vrijere rol: ze leverden in en hij kon de ballen neerleggen waar hij wilde. Hij hield toen ook Vormer uit de ploeg. Nu is het net omgekeerd.”

Broos: “Eigenlijk een overbodige transfer. Toch?”

Boskamp: “Eigenlijk wel, ook omwille van Nakamba. Ik verschoot dat Anderlecht hem niet haalde. Ze dachten er wel aan, ja. Ik ben wel benieuwd hoe de centrale verdediger­s van Club de lopende mensen zullen opvangen. Anderlecht speelt wellicht zonder specifieke spits.”

Broos: “Club heeft nog een groot voordeel: een publiek dat een wedstrijd kan beïnvloede­n. Ik hou mijn hart vast, zonder videoref. Als zondag in het nadeel van Club gebeurt wat in Eupen is gebeurd, al was het terecht, wordt de boel afgebroken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium