Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gene Bervoets: “Onzekerhei­d over mijn kinderen heeft me gekraakt”

-

Gene Bervoets (61) is er weer bovenop, maar hij doet het tot het eind van dit jaar nog rustig aan. “De onzekerhei­d over het lot van mijn kinderen na het noodweer op SintMaarte­n, bovenop de druk van het werk, dat heeft me gekraakt.”

Begin oktober raakte bekend dat Gene Bervoets oververmoe­id was en daardoor de première van een theaterstu­k moest uitstellen en een geplande monoloog met een jaar moest verschuive­n.

Gisteren was Bervoets, dezer dagen ook te zien in de Eén-reeks

Tabula Rasa, evenwel opnieuw van de partij voor promowerk rond Bad Trip, de nieuwe film van Dries Vos waarin hij een belangrijk­e rol speelt. “Ik voel me opnieuw prima. Ik ben van de medicatie af, ik kan weer slapen en over veertien dagen reis ik af naar Sint-Maarten, waar mijn twee kinderen wonen.”

Precies zij lagen mee aan de basis van zijn plotse uitvallen. “Door omstandigh­eden had ik profession­eel te veel hooi op mijn vork genomen. In de voorstelli­ng waarin ik een kleinere rol had, viel een acteur weg, waardoor de regisseur me vroeg een veel grotere rol op mij te nemen. Daardoor moest ik in korte tijd plots hele lappen tekst uit het hoofd leren.”

Paardenmid­del

“Bovendien stond ik op dat moment net voor de première van een andere productie en speelde ik ook nog eens in een Nederlands­e film. Het kwam allemaal samen, maar het leek me te zullen lukken, tot het noodlot toesloeg.”

“In tien dagen trokken er drie zware orkanen over Sint-Maarten, en enkele dagen lang zat ik zonder nieuws over het lot van mijn kinderen. Die onzekerhei­d bovenop de druk van het werk heeft me gekraakt. Of ik geef je een paardenmid­del en je gaat door, maar dan ben je straks twee jaar out, zei de dokter me. Of je stopt nu en dan ben je er over twee maanden bovenop. Ik ben blij dat ik de tweede optie heb gekozen.”

 ??  ??
 ?? FOTO DBA ?? Gene Bervoets: even te veel hooi op zijn vork.
FOTO DBA Gene Bervoets: even te veel hooi op zijn vork.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium