Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze ploeg is gewoon te goed om te degraderen”

Nieuwe trainer Stefan De Smet merkte al vooruitgan­g

- (givl)

Stefan De Smet is sinds vorige week de nieuwe trainer van derdeprovi­ncialer Hooikt. De exspeler van Lierse kreeg slechts één boodschap mee: het behoud verzekeren van de ploeg die momenteel op de voorlaatst­e plaats geparkeerd staat.

“Het liep niet goed bij Hooikt en ze hadden me eerder al eens gepolst of ik niet wilde overnemen”, vertelt De Smet. “Ik ben dan eens gaan kijken en ik vond dat er wel iets te maken was van de groep. Ze zijn bij mij terechtgek­omen omdat ik hier nog heb gespeeld. Ik heb ook ervaring als trainer. In het zaalvoetba­l was ik assistent-trainer bij Puurs en momenteel train ik de beloften van Proost Lierse. In mijn ogen is er niet zo veel verschil tussen veldvoetba­l en zaalvoetba­l, het wordt allebei beslist op details.”

De Smet is ervan overtuigd dat Hooikt niet degradeert. De ploeg speelde vorig weekend 2-2 gelijk tegen Mortsel OG.

“Daar is deze ploeg gewoon te goed voor. We zijn nu gestart met één op zes, maar ik heb al vooruitgan­g gezien. Vorige week speelden we een halfuur goed, dit weekend een uur. Als we daar volgende week nog een kwartier kunnen bijdoen, gaan we punten pakken.”

“De reeks zelf ken ik niet zo goed, maar ik heb gezien dat de ploegen in het klassement dicht bij elkaar staan. Dat betekent dat de onderlinge verschille­n klein zijn. Het bestuur vroeg me om het behoud te verzekeren. Ik heb nog een andere ambitie in mijn hoofd, maar die spreek ik nog niet uit.”

b

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium