Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KONTICH “Dankzij de assists van de ploegmaats”

- FREDDY KOOPMAN

Laurens De Bakker scoort vijf keer tegen GR Katelijne Kontich won zaterdagav­ond met 70 van hekkenslui­ter GR Katelijne. Vijf van die zeven goals kwamen van de voet van Laurens De Bakker. “Snelheid is mijn grootste wapen. Ik droomde ervan ooit eens een hattrick te scoren. Nu maakte ik zelfs vijf goals in één wedstrijd", glundert de trefzekere aanvaller.

b

De Bakker maakte in de tot op heden elf gespeelde wedstrijde­n al elf doelpunten. “Het was schitteren­d om voor de eerste keer in één match vijf keer de weg naar de netten te vinden. Ik genoot optimaal en wil de hele ploeg bedanken voor de vele goede assists”, zegt De Bakker

“Ik ga op de linkerflan­k graag het duel aan met mijn rechtstree­kse tegenstrev­er. Hoe ik mijn goals tegen GR Katelijne scoorde? Ik werd driemaal in het straatje gestuurd, strafte een keer een fout van de doelman af en maakte vanuit vrije trap mijn mooiste goal. Uiteraard wil ik zo veel mogelijk doelpunten maken, maar ik plak er geen aantal op, want het ploegbelan­g primeert.”

Zelfs tegen de laatste in het klassement is het niet evident om als ploeg zeven keer te scoren.

“De coach had ons gewaarschu­wd om de rode lantaarn niet te onderschat­ten. GR Katelijne won enerzijds nog niet en telde amper drie punten, maar anderzijds hadden ze door die situatie niets te verliezen. Ons tactisch plan klopte. We speelden een volwassen wedstrijd en zetten vanaf het eerste fluitsigna­al druk. Het werd een eenrichtin­gswedstrij­d. We hebben ook de ruimte optimaal benut. Die 7-0 was het resultaat van onze dominantie.”

Groot verschil

Ook tegen Oppuurs (0-5) en OG Vorselaar (6-0) haalde Kontich zwaar uit.

“Toch is er een groot verschil tussen Kontich uit en thuis. Op eigen veld pakten we dertien op achttien, maar op verplaatsi­ng wonnen we maar één keer en sprokkelde­n we slechts vijf punten.”

“We hebben de tweede beste verdedigin­g, we hielden al vijf keer de nul, en de tweede beste aanval in eerste provincial­e. Ondanks dat fraaie doelsaldo staan we toch pas zesde. Als we een eindrondet­icket willen bemachtige­n, moeten we al het goede nu nog tegen de topploegen bevestigen”, stelt De Bakker.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Laurens De Bakker: “Als we een eindrondet­icket willen bemachtige­n, moeten we al het goede nu tegen de topploegen bevestigen.”
FOTO GOYVAERTS Laurens De Bakker: “Als we een eindrondet­icket willen bemachtige­n, moeten we al het goede nu tegen de topploegen bevestigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium