Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog niet klaar om match onder druk te beslissen”

Geen periodetit­el voor Rupel Boom na thuisneder­laag

- PETER NYS

Rupel Boom is er niet in geslaagd om de eerste periodetit­el te pakken. De Steenbakke­rs verloren gisteren met 12 van Sparta Petegem, dat meteen ook vijf punten uitloopt in de stand. “Wij moeten nu gewoon zien dat we ons volgende week in Bornem herpakken, na twee nederlagen op rij”, waarschuwt de coach.

Het was een aangename topper met heel wat kansen aan beide kanten. Maar de bezoekers bleken net dat tikje scherper voor doel en staken zo de overwinnin­g én de eerste periode op zak. Trainer Urbain Spaenhoven vond dat zijn ploeg de problemen zelf gezocht had. “We zijn er nog niet klaar voor om matchen onder druk naar onze hand te zetten. Dat zag je vorige week in Gullegem, waar we onze leiderspla­ats dienden te verdedigen. En dat constateer ik nu opnieuw tegen een ploeg die zeer volwassen en uitgekookt gespeeld heeft. Ik had de voorbije dagen verwittigd dat de vrijschopp­en van Joye zeer gevaarlijk waren en dat we dicht bij doel absoluut geen fouten mochten maken. We krijgen ook weer een doelpunt binnen na een hoekschop. Zo kan je niet winnen. Dan mag je nog eender welk systeem spelen, dat haalt niks uit.”

Voor rust leek de overwinnin­g er wel in te zitten. Rupel Boom kreeg de meeste kansen maar trof het doelhout en vond geregeld een sterke Vandenboss­che op zijn weg. “Over onze eerste helft ben ik best tevreden”, zegt de Boomse coach. “We dwongen inderdaad een pak kansen af tegen een ploeg die dit seizoen nog altijd niet verloor. Maar dan moet je jezelf belonen en met een voorsprong de rust in gaan. Want je weet dat zij die momen- De thuisploeg begon sterk aan de partij en dreigde via Put (over en naast), Van Hoof (over) en Laureys (op Vandenboss­che). De Wulf kopte aan de overzijde tegen Snyders aan en in de rebound trof Denoulet de kruising. Ook Put viseerde het doelkader. Laureys kwam alleen voor Vandenboss­che maar geraakte er niet voorbij. Een vrijschop van Joye ging tegen de lat en een doelpunt van Laureys werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort na de pauze troefde Rienes Vanborm Van Hoof af en Denoulet maakte fraai af: 0-1. Tien minuten later kopte diezelfde Vanborm na hoekschop ten wel pakken en dat is precies wat er na rust gebeurd is. We hebben dan op inzet en mentalitei­t nog teruggevoc­hten. Een gelijkspel hadden we zeker verdiend, maar het ontbrak ons aan efficiënti­e.”

Herpakken

De eerste periode gaat naar Petegem, maar daar wil Spaenhoven niet te veel aandacht aan besteden. “Ik heb op voorhand al gezegd dat ik weinig belang hecht aan een periodetit­el en dat blijft zo. Petegem stond na de match te vieren alsof ze kampioen zijn, maar het kan goed zijn dat ze straks niet eens een licentie aanvragen en dus ook niet deelnemen aan de eindronde. Zo relatief is het uiteindeli­jk allemaal. Wij moeten nu gewoon zien dat we ons volgende week in Bornem herpakken, na twee nederlagen op rij.”

 ?? FOTO GMAX ?? Lennard Hens maakte al snel na zijn invalbeurt de aansluitin­gstreffer.
FOTO GMAX Lennard Hens maakte al snel na zijn invalbeurt de aansluitin­gstreffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium