Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu mogen we niet meer stilvallen”

Supporters Beerschot Wilrijk vieren periodetit­el met trainer en spelers

-

De trein is aan het rollen. Nu mogen we niet meer stilvallen.” Duidelijke taal bij de supporters van Beerschot Wilrijk. Met een overwinnin­g bij Union en de periodetit­el op zak, kan de club nu echt beginnen dromen van promotie naar eerste klasse. De supporters hebben er vertrouwen in.

Het seizoen van Beerschot Wilrijk kan niet meer stuk. Sinds zondag mag de club uit 1B zichzelf periodekam­pioen noemen. Dat betekent dat Beerschot Wilrijk halfweg richting promotie naar de Jupiler Pro League zit. Eind dit seizoen mag de club het uitvechten met de winnaar van de tweede periodetit­el.

De Kielse supporters waren massaal op post in het Koning Boudewijns­tadion. Frank De Lee, manusje-van-alles bij supporters­club 1914, is tevreden over zijn ploeg en vooral over de supporters. “We zijn vertrokken met 39 bussen. In totaal waren we met 2.400 supporters. In onze supporters­club alleen waren er al 452 inschrijvi­ngen. Dat doet deugd.”

De organisati­e was volgens De Lee niet alles, maar gelukkig was de sfeer wel opperbest. “De organisa- tie bij Union was een kleine ramp”, vertelt hij. “Alle 2.400 supporters werden in een klein hoekje van het stadion gestoken, waardoor drie kwart van het stadion leeg was. Gelukkig was de sfeer bij ons super.”

Ondertusse­n dromen de supporters over de promotie, die nu wel erg dichtbij komt. “De trein is nu echt aan het rollen gegaan. Nu mogen we niet meer stilvallen. Iedereen heeft vertrouwen in de promotie, maar we moeten afwachten.”

Na de match kwamen de meeste supporters van de 39 bussen samen in het themacafé van het Olympisch Stadion. Ook trainer Marc Brys en de spelersker­n vervoegden hun trouwe supporters. Klaar voor een feestje. Een bescheiden feestje welteverst­aan. “Want”, zoals een van de supporters op het Kiel opmerkte, “we zijn dan wel periodekam­pioen, maar nog geen landskampi­oen”.

 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Benny, derde van links,en zijn vrienden.
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS Benny, derde van links,en zijn vrienden.
 ??  ?? Trainer Marc Brys viert mee met de supporters.
Trainer Marc Brys viert mee met de supporters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium