Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Familie dodelijk slachtoffe­r overweegt klacht tegen pretpark

Familie overweegt klacht tegen pretpark nadat slachtoffe­r is overleden

- DENNIS VAN DAMME

De familie van Dirk Verbeke (67) overweegt klacht in te dienen tegen Bobbejaanl­and in Lichtaart. De Antwerpena­ar overleed gisteren nadat hij zaterdag tussen twee gondels was gevallen toen hij in de attractie Aztek Express wilde stappen.

Dirk Verbeke, die op de grens tussen Antwerpen en Ekeren woonde, was zaterdag met zijn zoon, een bevriend koppel en hun dochtertje voor een daguitstap in Bobbejaanl­and in Lichtaart (Kasterlee). Toen Dirk wilde instappen in de Aztek Express, een soort rups, ging het mis. De zestiger viel tussen twee gondels door en kwam drie meter lager terecht. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd. Daar bezweek hij gisteren aan zijn verwonding­en.

Bij vrienden en familie is de verslagenh­eid groot. “We hebben net met de hele familie samengezet­en en zijn het erover eens dat we dit niet zomaar kunnen laten passe- ren”, zegt Dirks broer Bart, die in het appartemen­t vlak naast hem woont. “We overwegen een advocaat onder de arm te nemen en be- kijken welke stappen we kunnen nemen. Ik heb foto’s gezien van die attractie. Er zit een groot gat tussen die twee gondels. Ook voor kinderen kan dat niet veilig zijn. We vragen ons af hoe zoiets van- daag nog kan gebeuren.”

Goedlachs en behulpzaam

Er zijn nauwelijks getuigen van de valpartij. Alleen het vijfjarige dochtertje van het bevriende koppel zag het ongeval gebeuren. De directie van Bobbejaanl­and liet afgelopen weekend al weten dat er met de attractie zelf geen probleem was.

Dirk was met pensioen nadat hij zijn leven lang in de fabriek van Gyproc in Wijnegem had gewerkt, de bekende fabrikant van gipsplaten. Hij was gescheiden en laat één volwassen zoon na.

Vrienden omschrijve­n Dirk als een goedlachse en behulpzame man. “Hij was ook erg handig”, zegt zijn buurvrouw Chantal. “Als er iets gerepareer­d moest worden, kon ik hem dat altijd vragen en dan stond hij met een glimlach klaar. Hij was iemand van wie je zou zeggen: ‘Die wordt honderd jaar’. En dan plots wordt hij uit het leven gegrepen. Onvoorstel­baar.”

Ook met zijn broer trok Dirk vaak op. Geregeld gingen ze samen iets drinken in café Derby in Ekeren. Het café verliest zo een welkome klant. “Altijd een lach op het gezicht, altijd optimistis­ch”, klinkt het daar. “Heel triest dat zo iemand op die manier aan zijn eind moet komen.”

BART VERBEKE

Broer slachtoffe­r “Ik heb foto’s gezien van die attractie. Er zit een groot gat tussen die twee gondels. Ook voor kinderen kan dat volgens mij niet veilig zijn.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO'S RR ?? Antwerpena­ar Dirk Verbeke die gisteren overleed, viel tussentwee gondels van de attractie Aztek Express.
FOTO'S RR Antwerpena­ar Dirk Verbeke die gisteren overleed, viel tussentwee gondels van de attractie Aztek Express.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium