Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelf trek ik geen kostuum aan, ik verkleed me al genoeg”

Sven De Ridder nodigt artiesten uit op eigen Halloweena­vond

-

Wist u dat acteur Sven De Ridder dol is op Halloween? En dat hij fan is van Amerika? Vanavond presenteer­t hij in de Arenbergsc­houwburg met

een avondje griezelen. Met een hoop bekende gasten ook.

Sven De Ridder houdt van humor en dus is hij dikke maatjes met Fokke Vermeulen van comedycafé The Joker. Over diens vraag of hij een Halloweena­vond wilde organisere­n in de Arenberg moest hij geen twee keer nadenken. Sven De Ridder horror!

“Humor en horror fascineren me al van jongs af aan”, vertelt De Ridder. “Als kind werd ik omver geblazen door

van Mel Brooks. De combinatie van humor en horror in die film deed me dromen van het acteursvak. Halloween is een Amerikaans fenomeen, maar nog voor het ook hier hip werd, vierde ik het al met vrienden.”

loves

Young

Frankenste­in

Ook voor de Halloweens­pecial die De Ridder in de Arenbersch­ouwburg presenteer­t, deed de acteur een beroep op zijn vrien- denkring. “Samen met Brik Van Dyck bedacht ik een sketch waaruit mijn fascinatie voor spoken en geesten spreekt. Geen sketch zonder een opwachting in de Arenberg. “De club uit de Benelux onderzoekt paranormal­e verschijns­elen als hobby. Sommige kunnen ze ontkrachte­n, maar andere kunnen ze niet ontrafelen.”

Alex Agnew, zelf een notoir horrorfan, sluit de avond af met een humoristis­che noot.

is opgevat als een revue: er zit van alles in, net als in de snoepzakje­s van kinderen die

zingen.” Bezoekers mogen zich helemaal laten gaan en verkleed komen als Dracula of Frankenste­in, maar daar past De Ridder voor. “Ik trek geen kostuum aan, als acteur verkleed ik me al genoeg.”

Haunted

trick or treat

“Halloween

Als Sven De Ridder vanavond niet in de Arenberg moest zijn, dan zou hij heel de nacht horrorfilm­s kijken, zoals elk jaar. “Met zijn donkere dagen, vallende bladeren en kerkhofbez­oeken is oktober daar de geknipte maand voor. In de bioscoop leen ik mijn stem nu aan een vampierenj­ager, een Van Helsing-achtige figuur, in de tekenfilm

Los van het Halloweenf­eest maakt De Ridder geen geheim van zijn liefde voor Amerika. Hij noemt zich zelfs een halve Amerikaan. “Rond mijn vijftiende heb ik er een taalstage gevolgd. De tien jaar die erop volgden ging ik telkens terug naar mijn ‘Amerikaans­e ouders’. Het land heeft mijn hart gestolen. Ik weet dat Amerikanen vaak worden gezien als domme mensen en daar wil ik tegenin gaan. Maar een man als Trump aan het roer helpt me daar niet bij.”

De kleine vampier.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium