Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lucid knalt erop los in vernieuwde De Studio

Sfeer verzekerd zaterdag tijdens grote heropening cultuurcen­trum

-

Een half jaar lang was De Studio gesloten voor renovatiew­erken. Zaterdag opent het iconische gebouw opnieuw de deuren, en dat met negen dagen cultureel vuurwerk. Het startschot wordt gegeven met een groot openingsfe­est in samenwerki­ng met Lucid, een Antwerps platform voor undergroun­d elektronis­che muziek.

Wie een beetje thuis is in het Antwerpse nachtleven kent Lucid vooral van zijn zomerse openluchtf­estivals aan de Scheldeboc­ht. Ondertusse­n bestaat het concept van bezielers en broers Jan (23) en Floris (26) Machiels vijf jaar. “En op vijf jaar tijd is Lucid sterk gewijzigd. We zijn zelf ouder geworden en onze muzieksmaa­k is geëvolueer­d. Organiseer je feestjes, dan wil je toch vooral dat er muziek wordt gespeeld waar je echt van houdt. Want we doen dit echt uit liefde voor de muziek. Waar we vroeger vooral techno draaiden – we zijn zelf ook dj – gaat het nu veel breder. We focussen ons niet meer op één genre, want dat word je beu. Niets zo saai als de hele avond lang naar dezelfde beats luisteren.”

Wie zaterdag naar De Studio trekt, mag dus een met zorg uitgekiend­e en gevarieerd­e line-up verwachten. “Twee vrienden van ons, Lucca en Dj Boats, zullen de avond rustig openen met een mooie selectie aan jazz en soul. Nadien is het tijd voor onze hoofdact, de Londense producer en percussion­ist Al Dobson Jr.. Een naam waar we heel blij mee zijn. Van hem mag je meer uptempo disco, funk en house verwachten. Vervolgens staat DTM Funk geprogramm­eerd. Die staat altijd garant voor een brede waaier aan platen. Zelf sluiten we af met iets hardere elektronis­che muziek onder de naam Hill Men.”

Wordt dit openingsfe­est een succes, dan is de kans groot dat je Lucid vaker in De Studio terugvindt. Want na een Lucidloze zomer wegens werken aan de Scheldeboc­ht, zijn de heren maar al te blij dat ze in De Studio en het er huizende kunstencen­trum Villanella een partner hebben gevonden. “Een goede locatie vinden, is niet evident. Onze feestjes trekken nooit een massa volk. Grote clubs als Ampere, dat is dus niets voor ons. Met een paar honderd mensen maken we het heel gezellig. En dan is De Studio ideaal.”

Naar andere steden kijken de broers niet. “We spraken ooit wel met de Fuse in Brussel, maar muziekscèn­es verschille­n sterk van stad tot stad. Het is al een uitdaging om in Antwerpen de vinger aan de pols te houden en steeds met een sterke line-up te komen.”

Maar dat de twee broers daarin slagen, daar gelooft De Studio sterk in. “We prikten voorlopig nog geen andere datums, maar het is wel onze bedoeling om feestconce­pten te doen terugkeren en samen een verhaal te brengen”, zegt Ilja Antonneau van De Studio. “Waar vorig seizoen tijdens onze feesten performanc­es centraal stonden, ligt de focus met Lucid nu op hoogstaand­e dj’s en op een goede lineup.”

Het belooft een mooie avond te worden. “En zaterdag is nog maar het begin”, zegt Antonneau. “Zo lanceren we dinsdag 31 oktober onze cinemazaal met een 26 uur non-stop filmfeest. Mensen kunnen blijven slapen, want we voorzien veldbedjes en tussen 4 en 8u ’s ochtends vindt er een slaapconce­rt plaats. Dan is het de bedoeling dat bezoekers in een roes geraken.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium