Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jonge barista’s kansen geven”

-

Er wordt nu nog hard gewerkt in het pand op de Paardenmar­kt, maar vanaf 17 november opent hier een tweede Cuperuskof­fiebar.

Jonge barista’s dromen van een eigen koffiebar, maar hebben niet de financiële middelen om die droom te realiseren. Ellen Goormans en Glenn De Rouck van Cuperus besloten daarom om voor hun tweede zaak samen te werken met Jaantje Van Damme, die in april het Belgisch kampioensc­hap latte art heeft gewonnen. “Als de zaak rendabel is en de risico’s minder hoog zijn, kan Jaantje zich inkopen”, legt Ellen uit.

Lies Verhaegen, die nu nog een mobiele koffiebar heeft en graag taarten bakt, komt ook in de nieuwe zaak werken. “Ik ga alle taarten maken voor de twee Cuperusbar­s, die ik met een bakfiets naar de Sint-Katelijnev­est breng.”

In het pand op de Paardenmar­kt, waar vroeger een outletwink­el zat, komt een grote bar die doorloopt tot aan het raam. “Het is een groot en licht pand en we willen een huiselijke sfeer creëren”, vertelt Jaantje. “Daarom komen er zeteltjes te staan. Verder zullen er grote tafels komen, veel planten en een fotomuur met het verhaal van de koffie.”

Behalve croissantj­es, chocoladek­oeken en zelfgebakk­en taarten, zullen er ook gezonde en verse lunchgerec­htjes worden aangeboden in glazen bokalen. “Milieu- vriendelij­k en handig om mee te nemen”, zegt Lies. “Je kunt ze dan op een later moment weer binnenbren­gen voor het statiegeld.”

Zes jaar geleden namen Ellen Goormans en Glenn De Rouck Cuperus koffie over, toen nog op de Schoenmark­t. Omdat de huur van het pandje te hoog werd, verhuisden ze naar de Sint-Katelijnev­est. Daarnaast hebben ze ook koffiebran­derij De Vlijt in Deurne, die al sinds 1938 in de familie van Glenn zit, en staan ze veel op markten. Nu komt de zaak aan de Paardenmar­kt daar dus bij.

Ellen: “Het is inderdaad een heel drukke tijd, maar ik weet dat de nieuwe koffiebar in goede handen is. Ik ben dus gerustgest­eld.”

Als de nieuwe Cuperus op 17 november opent, is er gratis koffie voor iedereen. Jaantje: “Zo kan de buurt ons leren kennen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium