Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zowel in de competitie als in de beker gaan we voor het allerhoogs­te”

Antwerpen van nieuwe coach Jorn Dams begint aan seizoen tegen Bergen

- (jbr)

Zaterdag trekt ook het waterpolos­eizoen zich opnieuw op gang. Eersteklas­ser Antwerpen begint in eigen bad met een thuiswedst­rijd tegen Bergen. De nieuwe coach Jorn Dams wil opnieuw meespelen voor de titel en de beker. Aan de kern zelf is zo goed als niets veranderd.

Vorig seizoen eindigde Antwerpen uiteindeli­jk op de derde plaats, maar lange tijd had het uitzicht op de tweede stek. Voor het eerst in jaren konden de Sinjoren opnieuw echt meestrijde­n voor de titel.

“En die lijn willen we nu doortrekke­n”, zegt de nieuwe coach Jorn Dams.

Het Antwerpse boegbeeld hield zijn carrière als speler voor bekeken en ging meteen als trainer aan de slag. “Voor de rest is onze kern hetzelfde gebleven. Met Lernt Lem- mens hebben we er wel een jongen bij die een tijdje in Nederland heeft gespeeld. En ook onze buitenland­se student Denis Sabani is er opnieuw bij. Hij wordt dit seizoen een zeer belangrijk­e pion in onze ploeg.”

Uiteraard wil Antwerpen dit seizoen opnieuw de play-offs met vier bereiken. Dams: “Maar ik zou toch ook graag eens een prijs pakken. Zowel in de competitie als in de beker gaan we voor het allerhoogs­te. Op tactisch vlak kan het altijd nog beter, daar wordt aan gewerkt. Ik verwacht Moeskroen en Doornik toch weer als de voornaamst­e concurrent­en, terwijl La Louvière weleens voor enkele verrassing­en zou kunnen zorgen. Moeskroen heeft de Supercup al gewonnen tegen Doornik, dat zegt toch ook iets. Ik ben alvast benieuwd naar de manier waarop de andere clubs zich in het tussenseiz­oen hebben versterkt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium