Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met promotie zijn we echt niet bezig”

Hoboken van Frederik Janssens wil goede seizoensta­rt doortrekke­n met stunt tegen leider Brasschaat, maar …

- JOHAN PEETERS

In tweede provincial­e krijgt Hoboken zondag leider Brasschaat over de vloer. Mits een zege komen de Visputters op gelijke hoogte van de bezoekers. Frederik Janssens beseft echter dat dat niet makkelijk zal worden, maar rekent op de thuisreput­atie van zijn ploeg. De 20 zege vorig weekend op het veld van Lint zorgde alvast voor een boost van vertrouwen.

“We hebben op eigen veld zes op zes gepakt en nog geen tegentreff­er geslikt”, zegt Janssens. “Als we die lijn kunnen doortrekke­n, dan kunnen we voor de eerste competitie­nederlaag van Brasschaat zorgen. Makkelijk wordt dat niet, Brasschaat slaagde er toch in om de uitgesprok­en titelfavor­iet ‘s Gravenweze­l-Schilde een nederlaag aan te smeren. Echt goed ken ik de ploeg niet, maar ik weet wel dat het een stevig blok is met jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Daarnaast beschikken ze over heel wat voetballen­d vermogen, het zal dus geen makkelijke middag worden voor ons. Bovendien speelde Brasschaat vorig seizoen nog in eerste provincial­e, terwijl wij toen nog in derde actief waren.”

Ondanks de goede start van zijn ploeg benadrukt Janssens nog maar eens dat Hoboken geen ambities heeft om te promoveren. “We willen in de eerste plaats een rustig seizoen draaien en vooral niet in de problemen geraken. Ik weet wel dat de namen die we hebben aangetrokk­en iets anders doen vermoeden, maar we zijn echt niet bezig met de promotie.”

Zo kwam ook de 2-0 zege tegen Lint vorige week er niet zonder slag of stoot. “Bij de rust stond het nog 0-0 en dat was de verdienste van een sterk verdedigen­d Lint. Wij kregen wel enkele mogelijkhe­den, maar konden niet scoren. Na de pauze moesten we uit een ander vaatje tappen om de drie punten thuis te houden. Die eerste helft was echt niet goed. Ondanks onze nederlaag tegen ‘s Gravenweze­l-Schilde speelden we tegen hen beter dan wat we voor de rust tegen Lint lieten zien.”

Drie sterkhoude­rs out

Voor de wedstrijd tegen Brasschaat kan Hoboken geen beroep doen op Andy Van der Westerlake­n, Senja Colakovic en Tom Mewis. Janssens: “Dat zijn toch jongens die hun plaats in ons elftal hebben. Een nummer tien als Tom Mewis heb ik nog niet zien voetballen, het is dus zeker een groot gemis dat hij er zondag niet zal bijlopen. Maar dan is het maar aan andere jongens om zich te bewijzen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Frederik Janssens en maats willen Brasschaat een eerste nederlaag toedienen.
FOTO TOM GOYVAERTS Frederik Janssens en maats willen Brasschaat een eerste nederlaag toedienen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium