Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Speciaal? In de competitie spelen we voor meer volk”

Yannick Put en Rupel Boom liggen niet wakker van bekeruitsc­hakeling in Eupen

- PETER NYS

Geen enkele verrassing dit seizoen in de Beker van België. Alle eersteklas­sers plaatsten zich voor de achtste finale. Uiteindeli­jk was Rupel Boom op bezoek bij Eupen nog het dichtst bij een stunt.

Na een halfuur spelen stonden de Steenbakke­rs 0-2 voor in Eupen en dat was niet eens onverdiend. Van Hoof opende al snel de score en Yannick Put deed de thuisploeg pas echt bibberen.

“Maar om echt een kans te maken, hadden we met een voorsprong de rust moeten ingaan”, zegt Put. “Die 1-2 was zo erg nog niet. Maar de gelijkmake­r in de extra tijd van de eerste helft deed wel pijn. Omdat je dan beseft dat je gewoon helemaal opnieuw moet beginnen. In de tweede periode kregen we het steeds moeilijker en uiteindeli­jk gaat Eupen ook verdiend een ronde verder. Maar we hebben hen wel tot het laatste fluitsigna­al aan het twijfelen gebracht.”

Was dit nu een wedstrijd om in te kaderen of viel het toch wat tegen?

Yannick Put: “Voor mij was dit geen speciale ervaring. Met Antwerp speelde ik voor de beker al op Standard en ook op de Bosuil heb ik heel wat matchen gespeeld waar de beleving veel intenser was. De accommodat­ie in Eupen is zeker in orde en we speelden op een goed terrein. Maar met amper zeshonderd mensen op de tribunes ben je niet meteen onder de indruk van de omstandigh­eden. In de competitie spelen we geregeld voor meer volk. Ik vond het wel tof dat er ook heel wat supporters van Rupel Boom aanwezig waren. Dat is toch niet evident op een werkdag midden in de week.”

Vanaf nu kan de focus weer op de competitie. Vrezen jullie voor de weerbots zondag op Olsa Brakel?

“Dat zou niet mogen. De nacht van woensdag op donderdag was kort, maar we hebben toch drie volle dagen om te recuperere­n. Ik ga die bekermatch zeker niet als excuus gebruiken, mocht het zondag in Brakel fout lopen. Maar dat wil niet zeggen dat we daar zomaar even de drie punten gaan pakken. We spelen tegen een solide ploeg op een kunstgrasv­eld en zullen ons beste niveau moeten halen om te winnen. Iedereen ligt er wel op gebrand om daar de drie punten te pakken. Een week met drie nederlagen op rij zou teleurstel­lend zijn.”

 ?? FOTO BELGA ?? Yannick Put viert zijn doelpunt in Eupen. Uiteindeli­jk zou het voor de Steenbakke­rs niet volstaan voor de kwalificat­ie voor de achtste finales.
FOTO BELGA Yannick Put viert zijn doelpunt in Eupen. Uiteindeli­jk zou het voor de Steenbakke­rs niet volstaan voor de kwalificat­ie voor de achtste finales.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium