Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Charleroi stoot probleemlo­os door naar achtste finales

- (bvv)

La Louvière – tegenwoord­ig in de tweede amateurlig­a – kwam zonder grote verwachtin­gen naar Mambourg, maar deed dat wel met twee anciens: Michaël Cordier (ex-Anderlecht) en Mohamed Dahmane (exGenk en -Club Brugge).

Het werd al snel duidelijk dat Charleroi niet de ‘eer’ wilde hebben om als enige eersteklas­ser uitgeschak­eld te worden in de Croky Cup. De Carolo's gingen verschroei­end van start, en Benavente gaf Cordier een eerste keer het nakijken na amper vier minuten. De 2-0 hing vervolgens in de lucht, maar het was toch even schrikken toen La Louvière-aanvoerder Felix vrij mocht schieten na een hoekschop. De thuisploeg teerde voorin op de snelheid van Fall, Tainmont – opgevist na een gemiste transfer deze zomer – en Bedia, maar het was telkens nét niet voor het drietal. Op slag van rust was het toch opnieuw raak voor Charleroi: N'Ganga, net als Tainmont opgevist, zette voor en Bedia werkte koel af.

Dat het geen monstersco­re werd, konden de Carolo's ‘danken’ aan diezelfde Bedia. De jonge Ivoriaan miste een drietal opgelegde kansen na rust en kreeg het publiek zelfs aan het flui- ten. Fall en nogmaals Benavente toon- den zich wel trefzeker en dikten aan tot 4-0. De enige domper op de feest- vreugde gisteren: rechtsacht­er Ster- gos Marinos werd nog voor rust gewisseld met een enkelbless­ure.