Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uniek: gezamenlij­ke tifo van Antwerpen Kortrijkfa­ns

- (gegy)

Antwerp en Kortrijk pakken vanavond op de Bosuil uit met een unieke stunt. Beide supporters­clans zullen bij het competitie­treffen één grote gezamenlij­ke tifo tonen. Een die zowel over het bezoekersv­ak als het thuisvak van Tribune 3 te zien zal zijn.

“Op die manier zal de hele tribune rood-wit kleuren, de clubkleure­n van zowel Antwerp als Kortrijk”, zegt Steffen Peelman van Act as One. “Omdat Kortrijk ook rood-wit als clubkleure­n heeft, dachten we eraan hen erbij te betrekken. Ze hebben direct ja gezegd. Voor ons valt alles samen. We doen de actie op de familietri­bune, die onze toekomst symbolisee­rt. We willen een goede band opbouwen met de fans van andere clubs én we hebben oog voor traditie door een spandoek te hangen met het opschrift ‘Rood en wit, de liefdevoll­e kleuren’. De Antwerpfan­s willen met deze actie tonen dat voetbal een feest moet zijn.”

Antwerp kondigde gisteren aan dat het met Geoffry Hairemans een akkoord vond over een nieuw contract. De verbinteni­s van de publieksli­eveling liep komende zomer af, maar is nu met een jaar verlengd tot juni 2019. De 25jarige Antwerpena­ar wordt beloond voor zijn goede prestaties. Vorig seizoen was Hairemans onder meer met een strafschop tegen Lommel bepalend in de strijd om promotie, dit seizoen had hij een basisplaat­s in alle competitie­wedstrijde­n. Dinsdag trok de middenveld­er de ploeg met twee assists over de streep in de bekermatch tegen Lierse. Hairemans is als jeugdprodu­ct veruit de populairst­e speler bij de aanhang.

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium