Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FRED VANDERBIES­T VANAVOND VOOR HET EERST TERUG NAAR ANTWERP

“Ik kreeg hier nooit alle neuzen in dezelfde richting”

-

Antwerp Lierse is deze week wellicht de enige affiche in de beker waar de tribunes vrij tot heel goed gevuld zullen zijn. Maar het streektref­fen is ook de eerste keer dat Fred Vanderbies­t terugkeert naar de Bosuil sinds hij daar bijna een jaar geleden ontslagen werd. “Ik kreeg bij Antwerp nooit alle neuzen in dezelfde richting.”

Lierse staat momenteel op de laatste plaats in de Proximus League. Hoe kijk je in zo’n situatie tegen die bekermatch aan?

“Het is een kans om vertrouwen op te doen. Ik herinner me nog in mijn periode bij Oostende dat we een minder goede competitie­start kenden, maar in de beker plots OH Leuven uitschakel­den en nadien niet meer verloren tot na Nieuwjaar. Dus het kan positief uitdraaien, maar voor hetzelfde geld krijg je een patat van Antwerp en dan draag je dat ook mee.”

Wat heeft dit elftal nodig om uit het slop te geraken?

“De conclusie is dat we veel scherper moeten zijn in beide zestienmet­ers. Daar tussen is het spel op dit moment heel goed, maar in de beslissend­e zones zijn we niet efficiënt genoeg.”

Had je het je anders voorgestel­d toen je hier tekende?

“Het is na Antwerp vorig seizoen de tweede keer dat ik een ploeg overneem die op een haar na de promotie miste. Bij Antwerp werden er toen nog spelers bijgekocht, maar hier is sinds het moment dat ik getekend heb een aanzienlij­k deel van de ploeg vertrokken. Die nieuwe spelers inpassen, dat vergt tijd. Plus: het zijn veelal spelers die vorig jaar de playdowns speelden. Dat is een andere mentale instelling dan bij een ploeg te spelen die bovenin wil meedraaien.”

Met Benson, De Belder en Vanhamel vertrokken deze zomer drie van de meest bepalende spelers. Was dat ingecalcul­eerd?

“Als je een heel seizoen bovenin meedraait, zijn er jongens die dromen van een transfer. Het vertrek van Benson en Hafez was ingecalcul­eerd. Bij De Belder was er geen sprake van interesse tot hij zelf besliste om zijn transfer te forceren. En Mike Vanhamel vertrok zes uur voor het sluiten van de transferma­rkt. En dan was er nog Zizo, die ik bij mijn kern rekende. Daarnaast is het niet gelukt om een tweetal jongens die vorig seizoen op het verkeerde spoor zaten, nu weer op het rechte pad te krijgen. Dat maakt dat

 ?? FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS ??
FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS
 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS Fred Vanderbies­t: “Het is na Antwerp vorig seizoen de tweede keer dat ik een ploeg overneem die op een haar na de promotie miste. Bij Antwerp werden er toen nog spelers bijgekocht, maar hier is sinds het moment dat ik getekend heb...
FOTO TOM GOYVAERTS Fred Vanderbies­t: “Het is na Antwerp vorig seizoen de tweede keer dat ik een ploeg overneem die op een haar na de promotie miste. Bij Antwerp werden er toen nog spelers bijgekocht, maar hier is sinds het moment dat ik getekend heb...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium