Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MR en cdH leggen laatste hand aan Waals coalitieak­koord

-

De voorzitter­s van MR en cdH hebben woensdag vertegenwo­ordigers van de Waalse sociaaleco­nomische sector en van vereniging­en ontmoet. “We zijn nu een stap dichter bij het finalisere­n van een Waals coalitieak­koord”, zei Olivier Chastel (MR).

“Onze gemeenscha­ppelijke noemer, dat is werk en economie. We gaan onze voorstelle­n verrijken met de prioriteit­en van de mensen die we vandaag hebben ontmoet”, zei Benoît Lutgen (cdH) nadat hij samen met Olivier Chastel (MR) met vertegenwo­ordigers van de werkgevers en de vakbonden, de milieuorga­nisaties en de landbouwor­ganisaties had gesproken.

De gesprekken “helpen ons om ons coalitieak­koord te finalisere­n, ook staan we nog steeds open voor de situatie in Brussel en in de Federatie (Franse gemeenscha­p, red.)”, verklaarde Chastel.

De volgende dagen wordt er voorgewerk­t aan de redactie van het akkoord, dat maandag gepresente­erd zou kunnen worden aan de partijbure­aus. Het Waalse parlement zou dan midden volgende week de nieuwe regering de zegen kunnen geven.

De situatie in Brussel lijkt ondertusse­n iets minder rooskleuri­g. MR en cdH hebben daar extra partners nodig, maar zowel DéFI als Ecolo wilden eerst praten over behoorlijk bestuur en staan niet te springen om zomaar te depanneren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium