Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leven vol ruzies en bedrog”

Verdachten moord op Frank Serruys verschijne­n vandaag voor raadkamer

- JORIS VAN DER AA

Natasja D.P. (36), de vrouw die er samen met haar vriend Bart G. (34) van wordt verdacht oudleraar Frank Serruys (62) te hebben gedood, heeft een spoor van vernieling getrokken door de levens van al wie haar pad kruiste. “Haar kinderen hebben al véél gezien.”

Het nieuws over de arrestatie van het ‘duivelskop­pel’ Natasja D.P. uit Essen en haar nieuwe verloofde Bart G. uit Lokeren is ingeslagen als een bom. Maar niet iedereen is even verrast. “De zaken die ik lees in de kranten, herken ik zeer goed”, zegt de ex-man van Natasja, met wie ze drie dochters heeft. “Ik ben 14 jaar met haar samen geweest en in die tijd heb ik veel meegemaakt. Mijn kinderen hebben al véél gezien in hun leven. Ruzies, vechtparti­jen. Bedrog. Ik ben vier keer naar haar teruggekee­rd om de relatie nog een kans te geven, maar toen ze twee jaar geleden iets begon met Tommy, heb ik er een punt achter gezet. Een goede beslissing. Ik heb mijn leven weer op orde ge- kregen, ik heb lieve vrouw ontmoet en samen met de kinderen vormen wij een mooi gezin.”

Drank en drugs

De oudste dochter van Natasja koos ervoor om bij haar vader te gaan wonen, de jongste meisjes bleven een tijdje bij de moeder. Maar die situatie bleek onhoudbaar, door het grillige gedrag van Natasja, die door drank- en drugsmisbr­uik om de haverklap in de psychiatri­e belandde. “De twee jongste dochters zijn uiteindeli­jk door de bijzondere jeugdzorg bij ons geplaatst.” Met Tommy De Meyer, tot maart 2017 haar partner, liep het fout af. “Hij stierf op de dag dat Natasja ontslagen werd uit de psychiatri­e.”

De ex-man vernam dinsdagavo­nd dat Natasja door de onderzoeks­rechter in Antwerpen was opgesloten in de gevangenis op verdenking van moord, samen met haar nieuwe ‘verloofde’ Bart G. “Ik heb het vernomen van mijn oudste dochter. Die wist het al van dinsdagmor­gen. Ze was op de hoogte gebracht door een van de vriendinne­n van haar moeder. Een kind van 12. Ze had het de hele dag voor ons verzwegen, omdat ze de vakantie niet wou verpesten.”

“Gouden hart”

Slachtoffe­r Frank Serruys had geen familie meer, maar bij vrienden en kennissen is het nieuws over zijn gewelddadi­ge dood hard aangekomen. “Ik heb Frank leren kennen op een moment dat wij door een heel diep dal gingen” zegt Bianca Symoens. “Hij heeft ons gesteund, ook financieel. Hij had echt een gouden hart. Hij had gezondheid­sproblemen en ook de dood van zijn vader viel hem zeer zwaar, maar daar praatte hij niet over. Andere mensen helpen vond hij belangrijk­er.”

“Frank was heel gelovig”, zegt Bianca. “Hij werkte als vrijwillig­er bij de Sint-Pauluskerk. Een paar dagen voor zijn dood had ik nog contact met hem. We spraken af om elkaar nog eens op te zoeken. Het doet enorm veel pijn dat dat er niet meer van gekomen is. Ik heb hem eigenlijk nooit echt kunnen bedanken voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.”

EXMAN VAN NATASJA “Mijn 12jarige dochter wist als eerste dat haar moeder in de gevangenis zat. Ze had het de hele dag voor ons verzwegen, omdat ze onze vakantie niet wou verpesten.”

 ?? FOTO RR ?? Natasja D.P. en Bart G. verschijne­n vandaag voor de raadkamer in Antwerpen.
FOTO RR Natasja D.P. en Bart G. verschijne­n vandaag voor de raadkamer in Antwerpen.
 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Frank Serruys.
FOTO RR Slachtoffe­r Frank Serruys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium