Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse ondernemer­s veroveren (tijdelijk) Knokke

- REBECCA VAN REMOORTERE

Het lijkt wel of Antwerpen tijdens de zomermaand­en massaal emigreert naar badstad Knokke. Opvallend is dat vooral jonge vrouwelijk­e ondernemer­s hun geliefde Antwerpen even inruilen voor een pop- up zaak of permanente uitbreidin­g aan zee. We zetten er vijf in de kijker.

Tutu Chic: “Knokke is exclusief”

Normaal vind je Freya Poppe (29) in haar boetiek Tutu Chic in de Nationales­traat, maar deze zomer spendeert ze veel tijd aan de kust om er kledij en freakshake­s te verkopen. “Ik kan een nieuw publiek aanspreken.”

Freya maakte naam met haar kledinglij­n in het televisiep­rogramma

Pink Ambition. Naast haar boetiek, opent Freya ook steeds een pop-up. Deze zomer kiest ze voor Knokke. “Ik verkoop er behalve kleren ook freakshake­s: kleurrijke milkshakes met leuke extra’s, zoals donuts. Ik geloof in gezonde voeding, maar ook in een guilty pleasure af en toe. Door de pop-up in Knokke kan ik een nieuw publiek aanspreken. Knokke heeft ook een exclusieve sfeer, die past bij mijn merk, dat niet spotgoedko­op is.”

Tutu Chic popup: ZeedijkHet Zoute 717

The Tutu Shop: “We trekken een internatio­naal publiek””

Isabelle Dumortier (28) heeft in Knokke voor The Tutu Shop een pand gevonden in een straat die haar naam draagt. “In Knokke hebben we klanten uit België, maar ook Duitsland en Frankrijk.”

The Tutu Shop is een webshop met uitvalsbas­is in Antwerpen. Eerder had de zaak ook al een pop-up in Antwerpen. Nu trekt Isabelle voor de tweede zomer op rij

Clouds of Fashion: “Iedereen heeft hier tijd”

“De sfeer aan de kust is gemoedelij­ker”, vindt Laurentine Van Landeghem (25), oprichtste­r van kledingzaa­k Clouds of Fashion. Zij experiment­eert nog tot eind oktober met een Clouds of Fashionhor­ecazaak.

Ze heeft al een boetiek in Antwerpen en Gent, maar ook deze zomer zit Laurentine Van Landeghem niet stil en combineert ze een kledingwin­kel met een horecazaak aan de kust. “Op ons terras kunnen 130 mensen zitten, we beginnen dus meteen groots. Klanten kunnen bij ons terecht voor ontbijt, lunch, tapas en cocktails. De mensen zijn duidelijk in vakantiesf­eer. Wachtrijen aan de paskamer zijn geen reden tot frustratie, iedereen heeft hier tijd. In augustus evalueren we de zaak en bekijken we of we hier op lange termijn ook na de zomermaand­en kunnen blijven.”

Clouds of Fashion: Zeedijk 659

LN Knits: “Publiek heeft hier meer koopkracht”

Ellen Kegels (30), oprichtste­r van LNKnits, opent al voor de derde keer een popup in Knokke. “Deze editie krijgen ook andere jonge ondernemer­s een plekje in de

winkel”, zegt Ellen.

LNKnits verwierf door de jaren heen bekendheid buiten de Antwerpse grenzen met hun breigoed van Alpacawol. “Deze zomer wordt ons Antwerps concept uitgebreid naar de kust, waarbij we startende merken een plaats geven in de winkel. Knokke is echt een shoppingdo­rp met publiek dat iets meer koopkracht heeft. Vooral augustus is een topmaand. Drie jaar geleden telde Knokke nog meer lege panden, nu merk ik dat meer en meer zaken in de populaire maanden een pop-up openen, waardoor het lang zoeken was naar een geschikte locatie.”

LNKnits, The Seaside Shop: Lichttoren­plein 10 naar Knokke om er tijdelijk een winkel te openen. “Vorige zomer zijn we pas in augustus gestart in Knokke. De verkoop was toen een ontzettend succes. Onze tutu’s zijn een zomers product en dat slaat aan in een badstad als Knokke. Dit jaar zijn we open van april tot oktober. The Tutu shop bestaat nog maar een jaar, dus een vaste winkel openen houdt nu nog iets teveel risico in. Daarom kiezen we voor pop-ups. Zo komen we binnenkort ook terug naar Antwerpen. Klanten kopen graag online, maar vinden het ook een meerwaarde om het materiaal te kunnen voelen en te kunnen passen. In Knokke hebben we klanten uit België, maar ook Duitsland en Frankrijk.”

The Tutu Shop: Dumortierl­aan 99

Divers: “Gezond alternatie­f voor ijs of wafels”

Esther Andries (25), oprichtste­r van de gezonde voedingsza­ak Divers in Antwerpen, kiest niet voor een popup. Zij opende vorige week een permanent zusje in Knokke. “Er is te weinig aanbod aan gezonde voeding aan de kust”, vindt Esther.

“De kust wordt wel eens geassociee­rd met mosselen, ijsjes of pannenkoek­en. Een gezond aanbod is er in Knokke bijna niet. Bij Divers serveren we onder meer gezonde smoothies, açai bowls en sapjes. Daarom lijkt Knokke me een ideale plek voor een nieuwe vestiging. Knokke is een echte pop-upstad geworden en in de zomer raken alle leegstaand­e panden gevuld met tijdelijke concepten. Ik kies er bewust voor om permanent een zaak te openen aan de kust. Niet enkel de vakantiega­ngers, maar ook voor de inwoners van Knokke is het leuk een gezond aanbod te hebben.”

Divers: Duindistel­straat 9

 ??  ??
 ?? FOTO SIMON MOUTON ?? Tutu De zomerse tutu’s van Theals Shop slaan aan in aan badstad Knokke.
FOTO SIMON MOUTON Tutu De zomerse tutu’s van Theals Shop slaan aan in aan badstad Knokke.
 ?? FOTO SIMON MOUTON ?? Ln Knits biedt in haar popup plaats aan startende merken.
FOTO SIMON MOUTON Ln Knits biedt in haar popup plaats aan startende merken.
 ?? FOTO SIMON MOUTON ?? De popup van Tutu Chic verkoopt behalve voor kleren ook kleurrijke ‘freakshake­s’.
FOTO SIMON MOUTON De popup van Tutu Chic verkoopt behalve voor kleren ook kleurrijke ‘freakshake­s’.
 ?? FOTO SIMON MOUTON ?? ook Bij Clouds of Fashion kun je ontbijten of cocktails drinken.
FOTO SIMON MOUTON ook Bij Clouds of Fashion kun je ontbijten of cocktails drinken.
 ??  ?? smooDivers serveert onder meer thies, sapjes en açai bowls.FOTO SIMON MOUTON
smooDivers serveert onder meer thies, sapjes en açai bowls.FOTO SIMON MOUTON

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium