Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn hoofd op een billboard, dat is schrikken”

Gijs van Ammers (14) uit it Kalmthout zit in finale Top Model Belgium

- (evdw)

Ook de 14jarige Gijs van Ammers uit Kalmthout zit in de finale van een modellenwe­dstrijd. In januari dingt hij in Parijs mee naar de titel Top Model Belgium. “Mocht ik jonger zijn, dan zou ik deze uitdaging misschien niet aandurven.”

Vier jaar geleden kwam Gijs eerder toevallig oevallig terecht in het wereldje van de reclame.e. “Een vriendin van mijn mama deed af en toe reclameecl­amewerk en vroeg me of ik ook eens in een spotje potje of fotoshoot wou meedoen. Dat leek me wel wat en mijn mama schreef me in. Groot was onzenze verbazing toen we enkele weken later het aanbodanbo­d kregen om mee te doen in een reclamecam­pagnepagne voor Belgacom”, legt Gijs van Ammers uit. “Die eerste keer vergeet je niet. Ik weet nog dat het bijna vier uur duurde om een goede foto o te maken. De affiches verschenen toen op de grote te reclamebor­den. Toen ik met mijn ouders met de auto onderweg was, zagen we plots zo’n reuzenaffi­cheaffiche met mijn kop erop. Ik schrok me rot. Mijn ouders ers stopten meteen en maakten er een foto van”, vertelttel­t Gijs. Ondertusse­n heeft de knaap er al heel wat sessies opzitten voor onder meer meer Action, McDonald’s, Kellogg’s, Ketnet en Nickolodeo­n. En nu u zit hij als een van de jongsten in de finale van Top Model Belgium, waarvoor 8.000 kandidaten zich hadden adden aangemeld. Hij strijdt mee voor de titel in de e categorie van jongens tussen 14 en 26 jaar.

Begeleidin­g ouders

“Je moet een onderschei­d maken tussen ssen echte schoonheid­swedstrijd­en en reclamewer­k”,erk”, vindt mama Daniella Steenvoord­en (42). “Bij het eerste hebh je winnaars en verliezers­li en dat is bij het reclamewer­kcla niet het geval. Dat legtle dus veel minder druk op de jonge schouders. Een goede begeleidin­gb van de ouders lijktlijk me nodig, maar geldt dat niet voor veel hobby’s van kinderen?kinderen Vergeet ook niet dat jongeren en kinderen met deze hobby heelhe wat zelfverzek­erdheid opbouwen.”opbo “Mocht ik jonger zijn, dan zou ik de uitdagingu Top Model Belgium misschien niet aandurven”,ven” zegt Gijs. “14 jaar lijkt me dus een minimumlee­ftijd.ti Het zou wel jammer zijn om dat op te trekken naar 16.” De finale vindt plaats opo 21 januari 2018 in P Parijs.

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? Gijs is al in verschille­nde grote reclamecam­pagnes te zien geweest.
FOTO'S RR Gijs is al in verschille­nde grote reclamecam­pagnes te zien geweest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium