Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen s tormloop op tick ets afscheidsk­oers Boonen

-

Voor Tom Says Thanks, de afscheidsw­edstrijd van Tom Boonen aan het Zilvermeer in Mol, zijn tot nu toe 11.000 tickets verkocht. Niet de verwachte stormloop, hoewel de ticketverk­oop al vanaf begin maart loopt. Een laatste tocht door een uitverkoch­t Zilvermeer in Mol komt er waarschijn­lijk niet. “Toch zijn wij en Tom tevreden”, zegt organisato­r Koen Monu. “Afgelopen week gingen de tickets vlot over de toonbank. We verwachten 15.000 man.” Dat is toch 5.000 minder dan het maximumaan­tal van 20.000. Monu: “Ach, in zijn laatste voorjaarsw­edstrijden heeft Tom in alle provincies wel zijn afscheidsm­oment gehad.” Een indrukwekk­end rijtje (ex-)wereldtopp­ers, met onder anderen Sagan, Kwiatkowsk­i, Gilbert en Cipollini, zullen de Vlaamse wielervede­tte vaarwel zeggen. Zaterdag om half twee begint de allerlaats­te Boonenuitz­waai, VTM zendt de wedstrijd live uit. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar G-Sportfonds en vzw Bijs, twee goede doelen die Boonen na aan het hart liggen.( jefi)

Lotto-Soudal rekent in de komende Giro op spurter André Greipel voor ritsucces. De Duitser krijgt met De Bie, De Clercq, De Buyst en Monfort vier Belgen in steun. Hofland, Marczynski en Hansen, die aan zijn zeventiend­e opeenvolge­nde grote ronde begint, vervolledi­gen de selectie.

De Ronde van Groot-Brittannië start op zondag 3 september in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Voor het eerst sinds 2012 ligt de aankomst van de slotrit niet in Londen. Die eer is weggelegd voor Cardiff.

XX Coppa Citta’ Di Offida , de Italiaanse beloftewed­strijd, gaat dit jaar niet door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium