Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Peyre is lokale antiheld en held in vier minuten

Twee Lokerse goals volstaan niet voor winst

- (jcs)

Moeskroen heeft de blamage die het op Genk opliep niet helemaal kunnen rechtzette­n. Les Hurlus waren de betere in de eerste helft, met Kabasele als uitblinker. Na de pauze stelde Lokeren gelijk via Persoons. Peyre wilde in de slotfase een trap van De Sutter wegwerken, maar verschalkt­e zijn eigen doelman. De centrale verdediger zette zelf zijn foutje recht met een rake kopbal in blessureti­jd.

“We hebben iets goed te maken na de afgang in Genk”, zei Mircea Rednic voor de partij tegen Lokeren. De helft van de tien veldspeler­s die met 6-0 de boot ingingen in Limburg bekochten het met een plek op de bank. Markovic en Simic stonden zelfs niet op het wedstrijdb­lad. De speech die Rednic voor de aftrap afstak in de kleedkamer moest klaarblijk­elijk indruk gemaakt hebben. Vooral Nathan Kabasele wilde aan zijn coach - en de buitenwere­ld - tonen dat hij meer minuten verdient. De huurling van Anderlecht toonde schwung en drive die we amper al za- gen in Play-off 2. Hij bekroonde zijn sterke eerste helft met een knappe krul voorbij Verhulst. De amper 1.148 opgedaagde supporters kregen dan toch een mooi doelpunt te zien.

Lokeren kwam voor rust wel dicht bij het openingsdo­elpunt via Martin en Persoons. Die eerste besloot op Delac, die laatste trapte onbesuisd over. Maar de leukste combinatie­s waren van Les Hurlus. Trezeguet, Matulevici­us en Olinga hadden voor de 1-0 al dikke kansen verkwansel­d.

Moeskroen startte nog het best na de rust. Verhulst ranselde een vrije trap van Mohamed uit zijn doel, Olinga besloot in het zijnet. Maar net als in iedere andere wedstrijd in Play-off 2 slikte de thuisploeg dan toch een tegendoelp­unt. Persoons knikte een vrije trap van Ticonovic binnen. Tien minuten daarna speelde Trezeguet Kabasele vrij met een opwipper, de aanvaller besloot onbegrijpe­lijk niet tussen de palen. Lokeren kwam daarna beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de 1-2. Martin zag zijn inzet nog net afgeblokt worden. Het was slechts uitstel van executie. De ingevallen Tom De Sutter trapte in de kluts - lees: Peyre raakte het leer nog aan - binnen op voorzet van Persoons. Peyre zette vier minuten later eigenhandi­g zijn verkeerde ingreep recht. In de extra tijd knikte hij de 2-2 binnen. Voor Moeskroen voelde dit gelijkspel mede door de omstandigh­eden en na de blamage op Genk toch een beetje aan als een zege.

?? FOTO BELGA ?? Bezoeker Martin houdt Peyre af.
FOTO BELGA Bezoeker Martin houdt Peyre af.