Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wilde zelf niet blijven”

Contract Cedomir Janevski bij Waasland-Beveren wordt niet verlengd maar...

- (whb)

Zoals verwacht werd het aflopende contract van WaaslandBe­verencoach Cedomir Janevski niet verlengd. De Macedonisc­he oefenmeest­er werd bedankt voor bewezen diensten, maar blijft de club wel nog tot het einde van het seizoen leiden.

Waasland-Beveren-coach Cedomir Janevski, die dit seizoen het behoud verzekerde nadat hij in november had overgenome­n van Stijn Vreven werd - zoals verwacht - gisteren bedankt voor bewezen diensten. “De sportieve cel heeft daarnet het aangekondi­gde gesprek gehad met trainer Janevski”, stond er gisteren op de website van de Oost-Vlaamse club te lezen. “Uit dat gesprek is gebleken dat de visie van de club en de visie van de trai- ner niet stroken. Het bestuur is de Macedoniër heel dankbaar voor de prestaties die hij hier neerzette.”

De Macedonisc­he trainer, die de ploeg tot het einde van het seizoen blijft leiden, was niet verrast. “Ik was zelf niet van plan om te blijven”, vertelde Janevski na de dagelijkse training. “Kijk, ik wil niet het volgende slachtoffe­r zijn, zoals de vorige vijf seizoenen. Eerlijk? Ik speelde al langer met die gedachte. Onze visies liggen te ver uit elkaar. Daarover zijn er twee gesprekken geweest, maar over een effectieve contractve­rlenging is er nooit gesproken.”

Gemotiveer­d

Janevski blijft dus tot het einde van het seizoen trainer van WaaslandBe­veren. “Luister, Ik had mijn beslissing voordien al genomen”, gaat hij verder. “Ik ben een prof, natuurlijk kan ik mij nog opladen voor de resterende wedstrijde­n. De voorbije wedstrijde­n, zoals dinsdag tegen Standard, zag je toch een gemotiveer­de coach langs de lijn staan. Ik ben wie ik ben. Ik heb nog een contract tot 30 juni. Mijn gedrag en manier van trainen zal altijd hetzelfde blijven, wat er ook gebeurt. Ik wil de spelers nog steeds beter maken en goede resultaten halen. Dat is mijn job.”

Janevski moet dus weer op zoek naar een nieuwe club, maar concrete plannen heeft hij nog niet. “Ik wil in het voetbal blijven”, vertelt Janevski. “Ik heb in mijn leven niks anders gekend als voetbal, eerst als speler later als trainer. Het plan is dus ook volgend seizoen ergens als trainer aan de slag te gaan. Overal waar ik coach was, heb ik de club proberen te verbeteren. Op dit moment zijn er nog geen concrete pistes. Natuurlijk zijn er een aantal opties, maar we zullen wel zien wat er uit de bus komt.” Waasland-Beveren gaat nu in ieder geval op zoek naar een opvolger met het geschikte profiel: een jonge, ambitieuze coach.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium