Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tonen dat ik het nog kan”

- (basp)

Jarne Duchateau zorgde zondag in Merksem voor de strafste prestatie van het PK. De atleet van AC Brabo prikte zijn speer 74m19 ver. Daarmee blijf hij slechts 11cm verwijderd van de limiet voor het EK voor beloften in Polen.

“Zo vroeg op het seizoen vind ik dit een heel goeie prestatie”, zegt Duchateau. “Het was al lang geleden dat ik nog 74m had gegooid. Ik ben tevreden dat ik er opnieuw sta. Het is nu vooral een kwestie van nog serieus trainen en wat wedstrijdr­itme opdoen. Zeker na mijn blessure

jaar is het belangrijk om het wedstrijdg­evoel terug te vinden. Ik ben heel blij dat ik nu heb kunnen tonen dat ik nog niet afgeschrev­en ben.”

In 2013 verbeterde Duchateau het BR bij de scholieren tot 74m48 (vorig jaar weliswaar verbeterd door Sorgeloos tot 74m84) en bij juniores etaleerde hij in 2014 zijn talent met een fantastisc­he 74m21. Maar in 2015 en in 2016 presteerde hij wat wisselvall­ig door blessures. Ondertusse­n bleef hij wel keihard werken. “Ik zat met wat wrokgevoel­ens omdat ik vorig jaar niet heb kunnen tonen wat ik kon. Daar putte ik extra motivatie uit. Soms word je als atleet al vrij vlug afgeschrev­en. Ik wilde graag tonen dat ik het nog kan.”

Duchateau is afkomstig uit Brugge. Maar hij traint in Deurne bij Patrick Bosschaert. Daarom sloot hij zich aan bij AC Brabo. “De clubrecord­s bij mijn vorige club had ik al, maar die bij Brabo staan wel vrij scherp. Dat zal nog niet voor morgen zijn.” De twee beste Belgische speerprest­aties ooit zijn van Brabo-atleten: het BR van Johan Kloeck van 83m65 uit 1999 en de 82m25 van Brechtenaa­r Tom Goyvaerts uit 2009.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium