Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Retienaar versiert voortuin: “Tom, wij gaan u missen”

- (vgd)

Silveer Jespers (66) heeft zijn voortuin in de Potselseba­an in Retie omgetoverd tot een eerbetoon aan Tom Boonen. Spandoeken, houten borden, kasseien en veertien truitjes van de wielrenner trekken de aandacht.

De doortocht van de Scheldepri­js woensdag wordt een hoogdag in de Kempen. Silveer Jespers uit Retie is al dagen bezig met het versieren van zijn voortuin. “Ik supporter voor alle Kempense wielrenner­s”, zegt hij. “Ik vind het wel jammer dat Tom stopt. Hij kan nog perfect mee in de koers.”

‘Tom wij gaan u missen’ staat op het grote houten paneel. Boven de oprit hangt een spandoek met ‘aankomst’ op. Daarvoor liggen vier kasseien met de jaartallen waarin Tom Boonen Parijs-Roubaix won. Erachter ligt een vijfde kassei met het jaartal 2017. “Voor als Tom zondag wint”, zegt Silveer. “In de Scheldepri­js zal hij zich nog inhouden, maar voor Parijs-Roubaix zal hij zeker alles op alles zetten.”

Silveer hangt ook veertien koerstruit­jes van Boonen in zijn voortuin, waaronder de gele en groene trui uit de Tour de France, de wereldkamp­ioenentrui, een trui van toen Tom nog stagiair bij US Postal was en een trui waarmee hij Parijs-Nice won. Hoe Silveer aan de truitjes komt? “De meeste heb ik gekregen van de ouders van Tom of van zijn nonkel. Eentje komt zelfs van Liesbet De Vocht, zijn vroegere vriendin.”

Wat wel jammer is: de Scheldepri­js passeert net niet voor de deur van Silveer. Op zo’n 200 meter van zijn deur maakt de koers een bocht en volgt het parcours de Zanddijkdr­eef.

 ?? FOTO'S BERT DE DEKEN ?? Silveer Jespers in zijn voortuin, die onder meer versierd is met truitjes van Tom Boonen. Inzet: het houten paneel in de tuin.
FOTO'S BERT DE DEKEN Silveer Jespers in zijn voortuin, die onder meer versierd is met truitjes van Tom Boonen. Inzet: het houten paneel in de tuin.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium